Η ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε την ονομασία Aygo X καθώς και την χρονική περίοδο έλευσης του νέου της entry-level μοντέλου το οποίο θα τοποθετηθεί ως συνήθως κάτω από το Yaris, υιοθετώντας όμως μια πιο τολμηρή προσέγγιση που θα του εξασφαλίσει τον κάπως παράδοξο τίτλο του αστικών προδιαγραφών crossover.

Το Aygo X θα λειτουργήσει ως αντικαταστάτης του γνώριμου Aygo και, χάρη στην επιμονή της Toyota στο A-Segment πρόκειται να απεμπολήσει τον κλασικό hatchback χαρακτήρα του προς όφελος πιο περιπετειωδών χαρακτηριστικών, υιοθετώντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μια αισθητική που θα παραπέμπει σε SUV.

Αφετηρία για το νέο μοντέλο θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική GA-B η οποία έχει ήδη «δώσει» τα Yaris και Yaris Cross σε μια διαμόρφωση που θα δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση της προσιτότητας του Aygo X.

Aυτό σημαίνει ότι οι βασικές εκδόσεις του Aygo X θα είναι διαθέσιμες με τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης και παρόλο που κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί η παρουσία της υβριδικής τεχνολογίας με την οποία είναι συνυφασμένη η Toyota, αυτή θα αποτελεί δεδομένα προνόμιο των εκδόσεων που θα βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας.

Επιστρέφοντας στην σχεδίαση του νέου μοντέλου, η Toyota έχει ήδη παρουσιάσει από πέρυσι ένα αντίστοιχο πρωτότυπο το οποίο σύμφωνα με την ίδια δεν θα απέχει πολύ από την έκδοση παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Aygo X Prologue όπως ονομάζεται το πρωτότυπο, εκτός από την σαφώς πιο ενήλικη και μυώδη σχεδίαση σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό Aygo έχει και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις (3,7 μ. μήκος, 1,5 μ. ύψος και μεταξόνιο αυξημένο κατά 9,0 εκατοστά στα 2,34 μέτρα), στοιχείο που πρόκειται να ευνοήσει την ευρυχωρία και την άνεση.

Περισσότερα για το νέο μοντέλο θα μάθουμε τον προσεχή Νοέμβριο οπότε και, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του νέου μοντέλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο