Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία - Τι δείχνουν τα exit poll και τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ιταλία – Τι δείχνουν τα exit poll και τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Νίκη της Κεντροαριστεράς φαίνεται να υπάρχει από τον πρώτο γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ιταλία σε Μιλάνο, Νάπολι και Μπολόνια. Τι γίνεται σε Τεργέστη, Τορίνο και Ρώμη.

Έκλεισαν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ιταλία. Οι ψηφοφόροι μπορούσαν να ψηφίσουν μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, τοπική ώρα, ενώ οι εκλογές κράτησαν μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή πριν από λίγη ώρα ξεκίνησαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα από τα πρώτα exit poll, ενώ έχει καταμετρηθεί περίπου το 10 με 15% των ψήφων.

Ποιοι κερδίζουν από τον πρώτο γύρο

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ και διάφορες στατιστικές εταιρείες που για την περίπτωση συνεργάζονται με αυτά, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρη νίκη της Κεντροαριστεράς ήδη στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης σε τρεις μεγάλες πόλεις: στο Μιλάνο, στην Μπολόνια και στη Νάπολι. Επίσης, φαίνεται ότι στην Περιφέρεια της Καλαβρίας έχει προβάδισμα ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς.

Τι γίνεται σε Τεργέστη, Τορίνο και Ρώμη

Ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις, όπως η Τεργέστη υπάρχει ένα, μέχρι τώρα, σημαντικό προβάδισμα του Κεντροδεξιού υποψηφίου, αλλά φαίνεται πως θα χρειαστεί ένας δεύτερος εκλογικός γύρος για να ξεκαθαρίσει την εκλογή του νέου δημάρχου. Παρόμοια η κατάσταση και στην πόλη του Τορίνο, όπου προηγείται ο Κεντροαριστερός υποψήφιος δήμαρχος.

Όσον αφορά την πρωτεύουσα Ρώμη και όπως είχαν προβλέψει τα ΜΜΕ, μέχρι στιγμής μόνο ο Κεντροδεξιός υποψήφιος ξεπερνά σε μικρό ποσοστό το 30% των ψήφων. Τα exit poll δείχνουν μικρό προβάδισμα της Κεντροδεξιάς, με τη δεύτερη θέση να κατέχουν σχεδόν ισοδύναμα ο Κεντροαριστερός υποψήφιος και η απερχόμενη Δήμαρχος της «Αιώνιας Πόλης» Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία υποστηρίζεται από το Κίνημα 5 Αστέρων.

Να σημειώσουμε ότι χρειάζεται ένα ποσοστό 50%+1 των ψήφων στον πρώτο γύρο ώστε να αποφευχθεί ένας δεύτερος εκλογικός γύρος στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024