Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o

«Αυστηρά» με επίκεντρο το αυτοκίνητο η έκθεση της Γενεύης

Η επιστροφή της έκθεσης της Γενεύης επιβεβαιώθηκε πριν λίγο καιρό και σύμφωνα με τις συστάσεις του επικεφαλής της διοργάνωσης, Sandro Mesquita, θα επικεντρωθεί κυρίως στους τέσσερις τροχούς και σε όσα τους περιβάλλουν αφήνοντας εκτός ποδήλατα και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Η διεθνής έκθεση της Γενεύης ετοιμάζεται να επιστρέψει στην παραδοσιακή της έδρα, το συνεδριακό κέντρο Palexpo, μετά από διετή απουσία λόγω κορωνοϊού και όπως αποκάλυψε ο CEO της διοργάνωσης, σε αντίθεση με την πρόσφατη έκθεση του Μονάχου η οποία υιοθέτησε έναν πιο εναλλακτικό χαρακτήρα φιλοξενώντας από τα πιο συνηθισμένα έως τα πιο υπερβατικά μέσα μετακίνησης, θα έχει ως επίκεντρο το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις νεότερες συστάσεις η ελβετική διοργάνωση η οποία για το 2022 θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα από τις συνήθεις της ημερομηνίες, στα μέσα Φεβρουαρίου, έχει ήδη συγκεντρώσει 60 εκθέτες, «ένα καλό μείγμα μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών κατασκευαστών supercars και hypercars καθώς και ορισμένες επιλεγμένες ηλεκτρικές φίρμες που θα προτείνουν νέες λύσεις αστικών μετακινήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sandro Mesquita.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ο αριθμός των εκθετών δεν μπορεί να συγκριθεί με τα επίπεδα του 2019 και του 2020 ωστόσο, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, είναι ικανοποιητικός.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, περιλαμβάνονται οι εταιρείες του ομίλου VW με εξαίρεση τις Lamborghini και Bentley, θα συμμετέχει η Renault, η Singer αλλά και η Fisker Automotive. Εκκρεμεί απάντηση από την Mercedes-Benz ενώ δεν θα συμμετέχει ο όμιλος BMW καθώς και η Stellantis η οποία περιλαμβάνει τις Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Alfa Romeo και Jeep μεταξύ άλλων. Επίσης έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν οι όμιλοι Ford και GM.

Οι εταιρείες που επίσης δεν θα συμμετέχουν, αυτή την φορά με απόφαση της διοργάνωσης είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ηλεκτρικών ποδηλάτων και εναλλακτικών μέσων αστικής μετακίνησης καθώς, όπως σημείωσε ο Sandro Mesquita, «θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στο DNA μας, έχοντας τον χαρακτήρα μιας αμιγούς έκθεσης αυτοκινήτου. Αυτή είναι η διαφορά της GIMS (Geneva International Motor Show) σε σχέση με τις άλλες εκθέσεις και έτσι θα παραμείνει.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές με τις προηγούμενες διοργανώσεις, θα υπάρχει έντονο το ψηφιακό στοιχείο με το σύνολο των εκδηλώσεων και των συνεντεύξεων Τύπου της έκθεσης να προβάλλεται live από την ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ θα υπάρξει και η δυνατότητα επανάληψης για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν κάτι σε άλλο χρόνο. Παράλληλα θα υπάρξουν και ειδικές εκπομπές συζητήσεων, επισημάνσεων, παρατηρήσεων σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκίνηση. Την εικόνα θα συμπληρώσει μια εσωτερική κυκλική πίστα 300 μέτρων όπου οι παριστάμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν ορισμένα από τα αυτοκίνητα της έκθεσης.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024