Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης - Τι στάση θα κρατήσει στις γυναίκες που τον καταγγέλλουν για βιασμό - «Είναι αθώος και θα το αποδείξει»

Πέτρος Φιλιππίδης – Τι στάση θα κρατήσει στις γυναίκες που τον καταγγέλλουν για βιασμό – «Είναι αθώος και θα το αποδείξει»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζει να υποστηρίζει ότι όλα όσα καταγγέλλουν εναντίον του είναι ψέματα, ότι ο ίδιος είναι αθώος και πως οι καταγγελίες τους έγιναν γιατί ήθελαν παραπάνω δημοσιότητα.

Ο νέος συνήγορος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα στραφεί δικαστικά εναντίον των γυναικών που τον καταγγέλλουν για βιασμό.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζει να υποστηρίζει ότι όλα όσα καταγγέλλουν εναντίον του είναι ψέματα, ότι ο ίδιος είναι αθώος και πως οι καταγγελίες τους έγιναν γιατί ήθελαν παραπάνω δημοσιότητα.

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες απορρίφθηκε το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι είναι ύποπτος για τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

«Είναι αθώος και θα το αποδείξει»

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Δημητρακόπουλος, κατά το παρελθόν, ο ίδιος έχει δεχθεί επιθέσεις από άνδρες πάμπολλες φορές, επειδή έχει υπερασπιστεί γυναίκες στο δικαστήριο, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την τωρινή του ιδιότητα, αυτής του συνηγόρου υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον κ. Φιλιππίδη (σ.σ. 2 απόπειρες και ένας βιασμός), υπογράμμισε ότι ο ηθοποιός «ενσυνείδητα έχει αποφασίσει να μην τροφοδοτεί με ειδήσεις την υπόθεση. Θα μιλήσει στο δικαστήριο». Σχετικά με τις γυναίκες που υπέβαλαν κατηγορίες, ο δικηγόρος του σημείωσε «ότι δε θα κάνει αγωγή για κανένα από τα κορίτσια».

«Η θέση του Πέτρου Φιλιππίδη» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «είναι αμετάβλητη. Είναι αθώος και θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητα του με κάθε μέσο», είπε αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τη γραμμή υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

«Όσοι λένε καλή κουβέντα για τον Φιλιππίδη διαπομπεύονται»

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στους συναδέλφους του Φιλιππίδη που τον υπερασπίστηκαν, λέγοντας ότι στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας δεν γίνεται να μην έχουν το δικαίωμα να «πουν μια καλή κουβέντα». Προσωπικά, όπως δήλωσε ο ίδιος «έχω δεχθεί επιθέσεις λόγω της υπεράσπισής μου».

«Στη θέση του κατηγορουμένου μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε. Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν ο Φιλιππίδης είναι ένοχος ή αθώος» επισήμανε ο δικηγόρος του.

Πλήρωσαν την αλαζονεία τους

Ο Ορέστης Τζιόβας έκανε τη δική του τοποθέτηση για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου και πιο συγκεκριμένα για τους προφυλακισμένους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη.

«Και οι δυο προφυλακισμένοι δεν πληρώνουν τόσο τα ίδια τους τα αδικήματα, όσο την αλαζονεία τους. Μιλάμε για δυο πολύ αλαζονικά άτομα. Στις διαπροσωπικές σχέσεις, συχνά οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια. Το λέω για όλη την κοινωνία αυτό. Είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες. Τα όρια καμιά φορά είναι και δυσδιάκριτα, δεν είναι ακριβείας» ανέφερε ο ηθοποιός μιλώντας στην Real News και συνέχισε:

»Πότε το φλερτ αρχίσει να γίνεται παρενόχληση; Και φυσικά δε προσπαθώ να καλύψω κανενός τα ατοπήματα. Το φλερτ εμπεριέχει το στοιχείο της διεκδίκησης. Διεκδικείς έναν άνθρωπο ερωτικά. Για εμένα προσωπικά, τα όρια δεν είναι δυσδιάκριτα. Μπορώ να αντιληφθώ πότε τα ξεπερνάω. Τα όρια αυτά καθαυτά, όμως, είναι υποκειμενικά».

Ο Ορέστης Τζιόβας ανέφερε ακόμα: «Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν πράγματα, εγώ τα έχω ακούσει και από αλλού. Η γενική κατακραυγή και το συντονισμένο κίνημα εναντίον τους έχουν να κάνουν κυρίως με την αλαζονεία τους, η οποία τους οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά. Χρειάζεται ένα επίπεδο, μόρφωση και καλλιέργεια για να μπορείς να θέσεις όρια. Σε καμία περίπτωση δε τους υπερασπίζομαι».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024