Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Βοήθεια από τον στρατό για τις ελλείψεις

Βρετανία – Βοήθεια από τον στρατό για τις ελλείψεις

Στρατιώτες θα γίνουν οδηγοί βυτιοφόρων στη Βρετανία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Την ίδια στιγμή πρατείνεται η βίζα για νέους ξένους οδηγούς

Από τη Δευτέρα στρατιώτες θα οδηγούν βυτιοφόρα στη Βρετανία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε καύσιμα σε πρατήρια βενζίνης. Αν και η εικόνα έχει βελτιωθεί, εντούτοις υπάρχουν ακόμα πρατήρια που δεν έχουν βενζίνη, με τις αρχές της χώρας να διαβεβαιώνουν ότι σύντομα τα προβλήματα θα λυθούν.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λιανικής Πώλησης Πετρελαίου Μπράιαν Μάντερσον δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι γενικά η κατάσταση στα πρατήρια έχει βελτιωθεί, καθώς έχει υποχωρήσει κάπως η ζήτηση, αλλά σημείωσε πως σε ορισμένες περιοχές η κατάσταση «παραμένει κρίσιμη».

Το 16% των πρατηρίων έχει ξεμείνει από καύσιμα

Οι περιοχές αυτές εντοπίζονται κυρίως στο Λονδίνο και στη νοτιοανατολική Αγγλία, είπε ο ίδιος.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία του Συνδέσμου, πλέον το 16% των πρατηρίων έχει ξεμείνει από καύσιμα, σε σύγκριση με το 27% των προηγούμενων ημερών. Ένα πρόσθετο 16% των πρατηρίων έχει μόνο έναν τύπο καυσίμου, είτε αμόλυβδη βενζίνη είτε ντίζελ.

Ο κ. Μάντερσον επιβεβαίωσε πως στρατιώτες ολοκληρώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο την εκπαίδευσή τους, έτσι ώστε να αναλάβουν παραδόσεις καυσίμων από τη Δευτέρα.

Όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, συνολικά 200 στρατιώτες θα ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο της Επιχείρησης Escalin, ώστε να καλύψουν «κρίσιμα κενά». Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο είχε αναπτυχθεί για το ενδεχόμενο ελλείψεων σε καύσιμα στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε πως η κατάσταση «σταθεροποιείται» και ότι η ανάπτυξη στρατιωτών γίνεται ως προληπτικό μέτρο.

Παράταση βίζας για ξένους οδηγούς

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνει την αρχικά τρίμηνη διάρκεια της έκτακτης βίζας εργασίας που θα χορηγηθεί σε 5.000 οδηγούς οχημάτων βαρέως φορτίου από το εξωτερικό.

300 από αυτές τις βίζες θα διατεθούν «αμέσως» και θα έχουν ισχύ έως το τέλος Μαρτίου. Οι υπόλοιπες 4.700 θα χορηγηθούν από τα τέλη Οκτωβρίου με ισχύ έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024