Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Η μεγάλη επιστροφή

Ολυμπιακός – Η μεγάλη επιστροφή

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις με… άγριες διαθέσεις, απειλώντας την πρωτοκαθεδρία του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στις εγχώριες διοργανώσεις και να κάνει μια νέα αρχή συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Basket League και το Κύπελλο έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια.

Οι Ερυθρόλευκοι πέρσι, παίζοντας έναν αγώνα την εβδομάδα στην Euroleague (και ενίοτε δύο, είτε σε «διαβολοβδομάδα» είτε μέσω των φιλικών), δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, και σε συνδυασμό με κάποιους παίκτες που δε βγήκαν όπως θα περίμεναν οι άνθρωποί τους, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά.

Φυσικά, το πιο αξιοσημείωτο του καλοκαιριού ήταν δίχως άλλο η αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από την ενεργό δράση, ο οποίος, ύστερα από έντεκα χρόνια που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» και άλλαξε το ρου της ιστορίας του συλλόγου με την κατάκτηση δύο συνεχόμενων τροπαίων της Euroleague, κρέμασε τη φανέλα με το «7».

Πόσο άλλαξε σε σχέση με πέρσι

Ακόμα και πριν ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ξεκαθαρίσει πως το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ θα μείνει ως έχει και απλώς ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές και προσθετικές κινήσεις με στόχο η ομάδα να γίνει πιο δυνατή.

Προτεραιότητα των Πειραιωτών ήταν η απόκτηση παικτών που γνώριζαν την Euroleague και είχαν εμπειρίες στο κορυφαίο επίπεδο, ώστε να προσαρμοστούν αμέσως και να δείξουν από νωρίς μέσα στη σεζόν την αξία τους. Αρχικά αποχώρησαν οι Άαρον Χάρισον, Οκτάβιους Έλις και Τσαρλς Τζένκινς, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Εικόνα

Στη θέση τους αποκτήθηκε ο Τόμας Γουόκαπ, που αποτελεί μια καταπληκτική κίνηση, αφού πλέον ο Κώστας Σλούκας δεν είναι ο μοναδικός δημιουργός και χειριστής. Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη ήταν και αυτή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που αποκτήθηκε με στόχο να δώσει σκορ από την περιφέρεια, κυρίως με το μακρινό σουτ του.

Ο Μιχάλης Λούντζης, έπειτα από μια πολύ καλή σεζόν στον Προμηθέα, αναμένεται να δώσει ύψος και σκληράδα στην περιφέρεια, όντας έτοιμος να αγωνιστεί για όσο του το ζητήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Τέλος, ο Μουσταφά Φαλ κάνει τη διαφορά στο «5» από τα πρώτα κιόλας ματς, καλύπτοντας τη ρακέτα με το μέγεθός του και αναλαμβάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις χρέη δημιουργού από το ποστ, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπόλοιπους να κινηθούν, ώστε να πάρουν την κατάλληλη πάσα.

Το ρόστερ

Γκαρντ: Κώστας Σλούκας – Τόμας Γουόκαπ – Τάιλερ Ντόρσεϊ – Γιαννούλης Λαρεντζάκης – Μιχάλης Λούντζης – Σωτήρης Οικονομόπουλος

Φόργουορντ: Κώστας Παπανικολάου – Σακίελ ΜακΚίσικ – Λιβιό Ζαν-Σαρλ – Γιώργος Πρίντεζης – Σάσα Βεζένκοφ – Ζαΐντ Μουόσα

Σέντερ: Μουσταφά Φαλ – Χασάν Μαρτίν – Βασίλης Χρηστίδης

Προπονητής

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο ευρύ κοινό. Ο έλληνας τεχνικός μπαίνει στο δεύτερο γεμάτο χρόνο της δεύτερης θητείας του στους Ερυθρόλευκους. Έχει βρει τους κατάλληλους παίκτες για το ρόστερ και μένει πλέον αυτοί να δέσουν, ώστε να δει το σύνολο που εκείνος ονειρεύεται.

Αν μη τι άλλο έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του πως μπορεί να δημιουργήσει ομάδες που παίζουν εντυπωσιακό μπάσκετ, και ο φετινός Ολυμπιακός δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Με τα πρώτα δείγματα μάλιστα να είναι σε πολύ καλό επίπεδο, και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος άλλωστε, υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Το αστέρι

Η συγκεκριμένη θέση θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει στον Κώστα Σλούκα, όμως στην κατάσταση που βρίσκεται ο Σάσα Βεζένκοφ θα ήταν άδικο να μην υπάρχει το όνομά του.

Ο βούλγαρος φόργουορντ από τα μέσα της περασμένης σεζόν κάνει όργια με τα «ερυθρόλευκα» και το φετινό του ξεκίνημα δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού είναι ακόμα καλύτερος τόσο στα φιλικά όσο και στα πρώτα επίσημα ματς.

Είναι το πρώτο βιολί των Πειραιωτών, έχοντας βρει την αυτοπεποίθησή του ξανά και δείχνοντας επιτέλους το λόγο που, όταν αγωνιζόταν στον Άρη, θεωρούνταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης.

Πλέον θα μείνει κάτοικος Πειραιά τουλάχιστον μέχρι το 2024, και στόχος του είναι να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πού μπορεί να φθάσει

Εικόνα

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει χτιστεί με πρώτο και κύριο στόχο να πάρει τα σκήπτρα στην Ελλάδα κατακτώντας τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο.

Το σύνολο που έχουν χτίσει οι Ερυθρόλευκοι δείχνει πως έχει πολλές δυνατότητες. Στο χέρι τους είναι λοιπόν να κάνουν ό,τι χρειαστεί και να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για τη φετινή σεζόν.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024