Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λα Πάλμα – Ποτάμια λάβας καταλήγουν στον Ατλαντικό μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου

Λα Πάλμα – Ποτάμια λάβας καταλήγουν στον Ατλαντικό μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου

Το ηφαίστειο στο ισπανικό νησί Λα Πάλμα έχει «ξυπνήσει» και οι εικόνες προκαλούν δέος.

Ποτάμια πυρακτωμένης λάβας πέφτουν στον Ατλαντικό ωκεανό από το ηφαίστειο στο νησί Λα Πάλμα στην Ισπανία. Η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή που οι φλόγες αργούν να σβήσουν. Το νερό βράζει.

Οι φόβοι των ειδικών για εκρήξεις κατά τη μίξη της ηφαιστειακής μάζας με το νερό δεν επιβεβαιώθηκαν. Όμως υπάρχουν ακόμα ανησυχίες ότι τα αέρια που εκλύονται είναι τοξικά, αν και για την ώρα η ποιότητα της ατμόσφαιρας κρίνεται ικανοποιητική.

Το πύρινο ποτάμι αφήνει πίσω του την απόλυτη καταστροφή. Η λάβα που έπεσε στη δυτική ακτή της Λα Πάλμα σχημάτισε βράχο και μεγάλωσε το νησί με έκταση που ισούται με 25 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Οι ειδικοί λένε πως είναι αδύνατον να προσδιοριστεί η διάρκεια της έκρηξης του ηφαιστείου, που ξεκίνησε πριν από 11 ημέρες.

Δείτε βίντεο

Ακραία φαινόμενα σε Χαβάη και Γερμανία

Στη Χαβάη ξύπνησε και πάλι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Το ηφαίστειο Κιλαουέα άρχισε να εκτοξεύει λάβα μετά από σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.  Σύμφωνα με τις αρχές, η ενεργοποίηση του δεν απειλεί τους κατοίκους.

Στη Γερμανία, υδροστρόβιλος έπληξε την πόλη Κίελο στη γερμανική ακτή της Βαλτικής θάλασσας. Το φαινόμενο εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που αρκετοί κάτοικοι βρίσκονταν στην παραλιακή ζώνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και αρκετοί ακόμη πιο ελαφρά.

Κάποιοι έπεσαν μέσα στο νερό, άλλοι παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους ή τραυματίστηκαν από ιπτάμενα αντικείμενα, ενώ πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024