Λα Πάλμα – Δορυφορική απεικόνιση της ροής λάβας του ηφαιστείου
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει έναν ακόμη αόρατο κίνδυνο από την έκλυση διοξειδίου του θείου από το ηφαίστειο της Λα Πάλμα.
Η έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα, στο ισπανικό Αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, συνεχίστηκε χθες Πέμπτη με την έκλυση μεγάλης ποσότητας λάβας.
Η ροή της λάβας
Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 πέρασε πάνω από τη Λα Πάλμα την ίδια ημέρα και κατέγραψε τη ροή της λάβας ως τη θάλασσα, περίπου 6 km μακριά από το ηφαίστειο.
Οπως αναφέρει το meteo, μόλις η λάβα έρχεται σε επαφή με τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, παράγονται τοξικά νέφη θερμοκρασίας άνω των 1000°C τα οποία είναι επιβλαβή για κάθε μορφή ζωής.
Αόρατος κίνδυνος…
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει έναν ακόμη αόρατο κίνδυνο από την έκλυση διοξειδίου του θείου από το ηφαίστειο, αυτόν της όξινης βροχής που ήδη σημειώθηκε σε περιοχές της Ισπανίας και της Γαλλίας.
Δείτε την τρισδιάστατη απεικόνιση της δορυφορικής εικόνας την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: 89χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος στο πόδι
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442