Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η έμπνευση πίσω από το παιχνιδιάρικο σετ της φετινής πασαρέλας του οίκου Dior

Η έμπνευση πίσω από το παιχνιδιάρικο σετ της φετινής πασαρέλας του οίκου Dior

Η νέα συλλογή του οίκου Dior έχει διάθεση για παιχνίδι

Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι έχει συνεργαστεί με πολλές γυναίκες καλλιτέχνες για τις πασαρέλες στις γυναικείες συλλογές  της για τον Dior, από την Τζούντι Σικάγο και τα κεντημένα φεμινιστικά πανό της ύψους 3 μέτρων, μέχρι την εγκατάσταση των καλειδοσκοπικών βιτρό της Λουκία Μαρούτσι.

Η έμπνευση

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Για την Εβδομάδα Μόδας του S/S 2022 στο Παρίσι, η σχεδιάστρια ανέθεσε στην 85χρονη Ιταλίδα καλλιτέχνη Άννα Παπαράτι, της οποίας τα πολύχρωμα έργα τέχνης από τη δεκαετία του 1960 μοιάζουν με επιτραπέζια παιχνίδια, παραπέμποντας στα παράλογα της ζωής. Το «Il Gioco del Nonsense», 1964, διαθέτει έναν πίνακα με πολύχρωμους αριθμούς, τοποθετημένο σε ένα γεωμετρικό και εξίσου καλειδοσκοπικό σκηνικό.

Η Κιούρι ενθουσιάστηκε με την ματιά της μόδας ως παιχνιδιού: της ιδιοτροπίας, της απόδοσης της φύσης, του ανταγωνισμού της, κάτι για να παίξει και να πειραματιστεί. Έτσι, για την άνοιξη, επιστράτευσε την Παπαράτι για να αναδημιουργήσει έργα τέχνης εμπνευσμένα από επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία αποτέλεσαν την φετινή καλειδοσκοπική και γεωμετρική παράσταση του Dior στο Jardin des Tuileries. Ένας διάδρομος σχηματίστηκε από έναν κύκλο από πάνελ δαπέδου σε διάφορα επίπεδα και ένα σκηνικό είχε έργα τέχνης που μοιάζουν με σανίδες βελάκια και τροχούς ρουλέτας.

Το σκηνικό της συλλογής του και του σετ της πασαρέλας παίρνουν έμπνευση επίσης από το θρυλικό Piper Club, το οποίο άνοιξε το 1965 στη Ρώμη, ένα κέντρο για την πειραματική μουσική και την εκκεντρική μόδα που προσέλκυσε διάσημους θαμώνες όπως τους The Rolling Stones, τους Pink Floyd και τον Τζίμι Χέντριξ σε ένα γεωμετρικό, πολυεπίπεδο σκηνικό και μια πίστα με πολύχρωμες καρέκλες και τραπέζια.

Στην νέα συλλογή η Κιούρι «κλείνει» το μάτι στις σύντομες σιλουέτες της μόδας της δεκαετίας του 1960 και αναφερόμενη στο «Slim Look» με πρωτοπόρο τον πρώην δημιουργικό διευθυντή Marc Bohan. Μίνι ταγιέρ σε πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, τα παλτά στο χρώμα του μπιζελιού ήταν διακοσμημένα με έντονες ρίγες και οι μίνι φούστες με μοτίβο συνδυάστηκαν με λεπτομέρειες από δερμάτινες μπανέλες.

Δείτε ολόκληρο το σόου

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024