
Θεσσαλονίκη – Ελεύθερος με όρους ο ληστής με το… ραβασάκι
Η ληστεία σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 51χρονος άνδρας που κατηγορείται για τη ληστεία με το… ραβασάκι σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Απολογούμενος παραδέχθηκε την πράξη του, την οποία φέρεται να απέδωσε στην απόλυτη φτώχεια. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είπε ότι από τη “λεία” των 7.200 ευρώ πλήρωσε λογαριασμούς του σπιτιού και τα υπόλοιπα χρήματα, όπως απολογήθηκε, τα πέταξε στην ανακύκλωση.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι να παραπεμφθεί σε δίκη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Η ληστεία σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Φορώντας ιατρική μάσκα, ο κατηγορούμενος -πατέρας δύο ανήλικων παιδιών τα οποία, σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, μεγαλώνει μόνος του- μπήκε ως πελάτης στην τράπεζα πλησιάζοντας το ταμείο. Αρχικά φαίνεται ότι ζήτησε πληροφορίες από την ταμία και προς στιγμήν έκανε πως απομακρύνθηκε, για να επιστρέψει όμως και να δώσει στην υπάλληλο ένα σημείωμα που έγραφε: “Δώσε τα λεφτά. Ληστεία”. Παράλληλα, της δείχνει το όπλο που είχε στη ζώνη του.
Αφού πήρε τα χρήματα έφυγε πεζός, ενώ οι κινήσεις του καταγράφηκαν από το κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας. Αξιοποιώντας το υλικό αυτό και με βάση τατουάζ που διακρίνεται στο χέρι του, αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον ταυτοποιήσαν και τον συνέλαβαν στις αρχές της εβδομάδας κοντά στο σπίτι του, στην Καλαμαριά.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φιλιππίνες: Πυροβολισμοί ακούγονται στη Γερουσία – Αναμενόταν σύλληψη γερουσιαστή που καταζητείται από το ΔΠΔ
- Απ’τη ζωή βγαλμένο; Πολιτικοί, αστυνομικοί και πράκτορες οι «κακοί» των νέων τηλεοπτικών θρίλερ
- «Αυτή θα είναι η επόμενη ομάδα του Πίτερς»
- Ανδρουλάκης προς ΝΔ: Αποτύχατε να προσφέρετε στους πολίτες μια καλύτερη ζωή
- Βουλή: Κλήση στην Επιτροπή Θεσμών, Τζαβέλλα και Δεμίρη ζητά και το ΚΚΕ
- Δήμαρχος Ρόδου: Απομακρύναμε 1.500 τόνους απορριμμάτων και μπάζων από τη Λίνδο και τον Αρχάγγελο


