Με 65 γερουσιαστές, καθώς 15 Ρεπουμπλικάνοι προσχώρησαν στους Δημοκρατικούς, εγκρίθηκε ο προσωρινός προϋπολογισμός

Η Γερουσία ενέκρινε σήμερα τον προσωρινό προϋπολογισμό με ισχύ έως τις 3 Δεκεμβρίου. 65 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ, καθώς 15 Ρεπουμπλικάνοι προσχώρησαν στους 50 Δημοκρατικούς και 35 κατά. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κυρωθεί και από την κάτω Βουλή και στη συνέχεια να βρεθεί στο γραφείο του προέδρου πριν τα μεσάνυχτα που λήγει η προθεσμία για να υπογραφεί. 

Απειλή χρεωκοπίας

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαιρέτισε αυτή τη σπάνια στιγμή ένωσης καθώς υπάρχουν “τόσα πολλά για να διευθετηθούν εδώ”, δήλωσε αναφερόμενος στην απειλή μιας χρεοκοπίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις του Κογκρέσου γύρω από τα επενδυτικά σχέδια του Τζο Μπάιντεν. 

Το Κογκρέσο μπορεί να κατάφερε να αποσοβήσει αυτή την κρίση την Πέμπτη, όμως μια ακόμα βρίσκεται επί των θυρών. Οι νομοθέτες πρέπει να αυξήσουν ή να αναστείλουν το ανώτατο όριο του χρέους πριν από τις 18 Οκτωβρίου για να αποτρέψουν μια πιθανή αθέτηση του χρέους των ΗΠΑ που θα είχε ως αποτέλεσμα απώλεια θέσεων εργασίας, οικονομική ζημιά και πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr