Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Είσοδος στα πλέι-οφ της Euroleague και βλέπουμε…

Ολυμπιακός – Είσοδος στα πλέι-οφ της Euroleague και βλέπουμε…

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν του στην Euroleague με πρώτο στόχο την είσοδο στην οκτάδα της διοργάνωσης και στη συνέχεια να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί

Η περσινή σεζόν είναι μια χρονιά που άπαντες στον Ολυμπιακό θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Οι Ερυθρόλευκοι από τα μέσα Ιανουαρίου έτρεξαν ένα αρνητικό σερί ηττών και έχασαν ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες είχαν για να παλέψουν, ώστε να βρεθούν στην οκτάδα της Euroleague.

Τερμάτισαν τελικά στη 12η θέση με ρεκόρ 16-18.

Όλα αυτά θέλουν να τα αφήσουν πίσω τους και πλέον έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη μάχη, ώστε να εμφανιστούν στην… postseason της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ, έπειτα από την περίοδο 2017-18, όταν και αποκλείστηκαν με 3-1 νίκες από τη Ζάλγκιρις Κάουνας.

Οι Πειραιώτες είναι ανανεωμένοι σε σχέση με πέρσι και θα προσπαθήσουν να μπουν σφήνα στη διεκδίκηση μιας από τις οκτώ θέσεις που θα του δώσουν την ευκαιρία να παλέψει για να βρεθεί σε ακόμα ένα Final Four.

Θα είναι ευχαριστημένος εάν…

Εικόνα

Στον Ολυμπιακό η είσοδος στην οκτάδα είναι ο πρωταρχικός στόχος σε αυτήν τη νέα σεζόν στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν με γνώμονα να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο και οι προσθήκες των Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Φαλ μάς το αποδεικνύουν.

Από εκεί και πέρα, αν καταφέρουν να περάσουν, τότε όλοι στο λιμάνι θα γνωρίζουν πως θα απέχουν μία… σειρά από το να παίξουν και πάλι σε ένα Final Four.

Όπως είναι λογικό όμως, θα κοιτάξουν ξεχωριστά την κάθε περίοδο, και αν όλα πάνε σωστά για εκείνους, τότε θα δείξουν πως επέστρεψαν για τα καλά στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού.

Θα αποτύχει εάν…

Εικόνα

Η μη είσοδος στην οκτάδα ή, για να το θέσουμε καλύτερα, να τερματίσουν κάτω από τη δέκατη θέση της βαθμολογίας είναι κάτι που σίγουρα δε θα ήθελαν να δουν οι Ερυθρόλευκοι.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε το πόσο δυνατή είναι πλέον η Euroleague και το πόσες ομάδες θα έχουν ακριβώς τις ίδιες βλέψεις, να διεκδικήσουν δηλαδή με αξιώσεις μια θέση στα πλέι-οφ.

Η εικόνα που θα παρουσιάσουν είναι και αυτό ένα από τα ζητήματα, όμως αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα που έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι Ερυθρόλευκοι, τότε δεν έχουν να ανησυχούν σε κάτι.

Πού προβλέπεται να φθάσει

Εικόνα

Βασιζόμενοι στο ρόστερ, στον προπονητή και φυσικά στη χημεία που φαίνεται να βγάζουν οι δύο προαναφερθέντες παράγοντες, ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες να πετύχει τους στόχους του στην Euroleague.

Φυσικά και κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δε θα είναι, ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει την πείρα και τα εργαλεία ώστε να οδηγήσει αυτό το καλά δομημένο σύνολο ξανά στα πλέι-οφ, παίζοντας μάλιστα σε ορισμένα διαστήματα της σεζόν και ένα αρκετά θελκτικό μπάσκετ.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024