Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nacajuca - Το χωριό που χτίστηκε ολοκληρωτικά από έναν 3D εκτυπωτή

Nacajuca – Το χωριό που χτίστηκε ολοκληρωτικά από έναν 3D εκτυπωτή

Η τοποθεσία Nacajuca, στο Μεξικό, είναι ένα νέο «χωριό» μικρών κατοικιών σχεδιασμένο με τρισδιάστατη εκτύπωση για να προσφέρει καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης για τις μη προνομιούχες οικογένειες.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη φέτος, με την άλλοτε φουτουριστική τεχνολογία να χρησιμοποιείται πλέον συχνότερα σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας. Και τώρα, χρησιμοποιείται επίσης για την οικοδόμηση μιας ολόκληρης κοινότητας.

Η τοποθεσία Nacajuca, στο Μεξικό, είναι ένα νέο «χωριό» μικρών κατοικιών σχεδιασμένο με τρισδιάστατη εκτύπωση για να προσφέρει καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης για τις μη προνομιούχες οικογένειες.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ του New Story, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και της Échale, μια εταιρεία παραγωγής κοινωνικών κατοικιών με έδρα το Μεξικός σε συνεργασία με την Icon, μια κατασκευαστική εταιρεία τεχνολογίας του Τέξας.

Κάθε σπίτι είναι μια μονοκατοικία που έχει έκταση περίπου 500 τετραγωνικά πόδια, δηλαδή σχεδόν 47 τετραγωνικά μέτρα. Κάθε ένα περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο και υδραυλικά εσωτερικού χώρου, μια παροχή που πολλοί κάτοικοι δεν είχαν προηγουμένως.

View this post on Instagram

A post shared by CVLUX (@cvlux)

Οι πρωτότυπες μονοκατοικίες εκτυπώθηκαν από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της Icon, που ονομάστηκε Vulcan II. Έχει ύψος 11 πόδια και έχει εκτυπώσει περίπου 200 σπίτια για το New Story μέχρι στιγμής. Πρόκειται για τον ίδιο εκτυπωτή που βρισκόταν πίσω από τα πρώτα σπίτια με 3D εκτύπωση προς πώληση στις ΗΠΑ.

Η οικοδόμηση ενός σπιτιού μοιάζει με γλάσο πάνω σε μια τούρτα με αυτόν τον εκτυπωτή: τα στρώματα του Lavacrete, το σκυρόδεμα του Icon, εκτυπώνονται και χύνονται το ένα πάνω στο άλλο. Η διαδικασία μπορεί να ελεγχθεί από ένα smartphone και δεν απαιτεί ολόκληρη κατασκευαστική ομάδα. Επιπλέον, ένα μόνο σπίτι μπορεί να κατασκευαστεί σε λιγότερο από 24 ώρες.

View this post on Instagram

A post shared by nOrm (@ournorm)

«Αν ερχόσασταν στη Nacajuca όταν ο τρισδιάστατος εκτυπωτής ήταν εκεί, θα βλέπατε μηχανήματα που έμοιαζαν με την ταινία RoboCop », λέει στους New York Times ο Francesco Piazzesi, διευθύνων σύμβουλος του Échale.

Παρόλο που είναι μικρά, είναι ανθεκτικά: Η Nacajuca τυχαίνει να βρίσκεται σε σεισμική ζώνη και χτυπήθηκε με σεισμό 7,4 Ρίχτερ μετά την εγκατάσταση των σπιτιών και οι νέες εγκαταστάσεις είναι αρκετά ισχυρές για να αντέξει μια νέα σεισμική δόνηση.

Εκτός από τα σπίτια, το έργο περιλαμβάνει επίσης σχέδια για δρόμους, σχολείο, γήπεδο ποδοσφαίρου, αγορά και βιβλιοθήκη.

Ο Henry D’Esposito, υπεύθυνος οικοδομικών ερευνών στην εμπορική εταιρεία ακινήτων JLL, λέει στους New York Times ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση «είναι πραγματικά ένας πολύ αποτελεσματικός και αποτελεσματικός τρόπος για την κατασκευή ενός μικρού τμήματος ακινήτων».

Δείτε το βίντεο

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024