Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: Εφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα για να καταθέσει

Επίθεση με βιτριόλι: Εφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα για να καταθέσει

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα καταθέσει ενώ πίσω της, το εδώλιο του κατηγορουμένου, θα είναι πιθανότατα άδειο, αφού η 37χρονη κατηγορουμένη δεν αναμένεται να θελήσει να μεταχθεί από τις φυλακές στο δικαστήριο.

Στο δικαστήριο έφτασε λίγο πριν της 9 το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, Ιωάννα Παλιοσπύρου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της.

Η κατάθεσή της θα ανοίξει την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που προκάλεσε συγκίνηση σε χιλιάδες πολίτες.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα καταθέσει ενώ πίσω της, το εδώλιο του κατηγορουμένου, θα είναι πιθανότατα άδειο, αφού η 37χρονη κατηγορουμένη δεν αναμένεται να θελήσει να μεταχθεί από τις φυλακές στο δικαστήριο.

Το θύμα της ακραίας επίθεσης με βιτριόλι, η γενναία Ιωάννα Παλιοσπύρου, θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να εξιστορήσει όσα έγιναν εκείνο το πρωί. Το πρωί που ακολουθώντας μία ρουτίνα για να πάει στη δουλειά της στην Καλλιθέα, ούτε θα μπορούσε να φανταστεί πως πλησιάζοντας το ασανσέρ για να ανέβει στο λογιστικό γραφείο, απείχε μόνο μερικά δευτερόλεπτα από τη διακινδύνευση της ζωής της, από μία ραγδαία και βάναυση αλλαγή σε ότι έκανε ως τότε.

Αποφασισμένη να παλέψει, η Ιωάννα θα περιγράψει την επίθεση και τα όσα ακολούθησαν και θα απαντήσει για τη σχέση που είχε με την κατηγορούμενη.

Δεκαέξι μήνες μετά, η κοπέλα, δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις επεμβάσεις και θεραπείες που απαιτούνται ώστε να μπορεί να επανέλθει «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να γίνω φυσιολογικός άνθρωπος» , όπως έγραψε και η ίδια σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στη δίκη θα διερευνηθεί αν η κατηγορουμένη είχε συνεργούς σε οποιαδήποτε φάση πριν αλλά και μετά την επίθεση, την οποία σχεδίαζε καιρό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Ιωάννας, υπάρχουν πρόσωπα που είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση, για τα οποία σκοπεύουν να προσκομίσουν στοιχεία στο δικαστήριο.

Η Ιωάννα περιμένει να ακούσει γιατί της το έκανε αυτό
Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιωάννα είναι έτοιμη για την σημερινή διαδικασία, όσο κι αν αυτό είναι οδυνηρό για αυτήν και έτοιμη να δεχθεί όλες τις ερωτήσεις.

Εκείνο ωστόσο που δεν ξέρει να απαντήσει, γιατί και η ίδια δεν έχει απάντηση, είναι το γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση.

Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το δικαστήριο, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την προσωπικότητα της δράστιδας, η οποία μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί αόριστα στα αίτια της επίθεσης κάνοντας λόγο για μία πεποίθηση της πως η Ιωάννα είχε εμπλοκή σε προσωπικό της πρόβλημα.

«Η Ιωάννα, και αυτήν τη φορά θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει να αντικρίσει την κατηγορούμενη. Θέλει ν’ ακούσει από τα χείλη της το γιατί. Ποιος λόγος ήταν τόσο ικανός ώστε να προσπαθήσει να την σκοτώσει. Θέλει να την ακούσει κι ενώπιον της να το ομολογεί, ελπίζοντας σε μια απάντηση για το τι πραγματικά της «όπλισε» το χέρι», ανέφερε ο δικηγόρος της.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024