Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη μελέτης για την σταθεροποίηση των Ηφαιστειακών Βραχώδων Πρανών Παναγίας Σπηλιανής

Έναρξη μελέτης για την σταθεροποίηση των Ηφαιστειακών Βραχώδων Πρανών Παναγίας Σπηλιανής

Οι εφαρμογή Σύγχρονων Ψηφιακών Τεχνολογιών για την Σταθεροποίηση των Ηφαιστειακών Βραχώδων Πρανών Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής» είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Νίσυρο

Στη Νίσυρο βρίσκεται κλιμάκιο επιστημόνων από τον τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για την έναρξη εργασιών βασισμένων στη Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Νισύρου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), για την Εκτέλεση του Ερευνητικού Προγράμματος: «Τεχνικογεωλογική και Γεωτεχνική Έρευνα με την Εφαρμογή Σύγχρονων Ψηφιακών Τεχνολογιών για την Σταθεροποίηση των Ηφαιστειακών Βραχώδων Πρανών Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής».

Τα φαινόμενα των εδαφικών ασταθειών του τύπου ολισθήσεων και βραχοκαταπτώσεων είναι αντικείμενα κατ’ εξοχήν ειδικότητας του τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής. Ειδικότερα ο Τομέας Γεωτεχνικής Μηχανικής του ΕΜΠ έχει αναπτύξει ιδιαίτερη ερευνητική δράση στην Ελλάδα και διεθνώς με πλήθος αναφορών και εφαρμογών στα αντικείμενα (α) της ευστάθειας πρανών, (β) των γεωτεχνικών αναλύσεων ευστάθειας και (γ) αξιοποίησης εξελιγμένων μεθόδων ακριβούς τρισδιάστατης αποτύπωσης της δομής σύνθετων βραχομαζών και αυτοματοποιημένου εντοπισμού και ποσοτικοποίησης μετακινήσεων εδαφικών μαζών και βραχωδών τεμαχών, με ειδικά ανεπτυγμένα λογισμικά και εξοπλισμό. Το αντικείμενο του Έργου είναι καινοτόμο από πολλές πλευρές.

Η περίπτωση της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής έχει ιδιαιτερότητα λόγω της απότομης μορφολογίας και αδυναμίας λήψης κατάλληλων μορφολογικών και τεχνικογεωλογικών μετρήσεων με τις συμβατικές μεθόδους. Για τον σκοπό αυτό γίνονται μετρήσεις με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, όπως επίγειου σαρωτή Laser Scanner Lidar και UAV.

 Η περιβαλλοντική και πολιτισμική διάσταση του Έργου έχει ληφθεί υπόψη σε σχέση με τα εγγενή χαρακτηριστικά της παραθαλάσσιας περιοχής και την απαίτηση εφαρμογής λύσεων ευστάθειας θα διατηρούν την αισθητική του χώρου και δεν θα επιδρούν αρνητικά στο περιβάλλον.

Sports in

Equipe: «Η Φραπάρ δέχτηκε επίθεση από τον Καρυπίδη, χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας» (pic)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τα γαλλικά Μέσα δεν θα μπορούσαν να μην τα σχολιάσουν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024