Παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, δυνάμεις πεζικού, επιθετικά ελικόπτερα αλλά και τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa warrior έστειλαν ηχηρά μηνύματα σε όσους προκαλούν σκορπίζοντας "φωτιά και ατσάλι".

Ένα μεγάλο μέρος της αποτρεπτικής τους ικανοτητας ξεδίπλωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις το πρωί στα Λάβαρα του Εβρου στο πεδιο βολής Ψηλός Σταλος, στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων Αισιος Οιωνός 21 στο πλαισιο του Παρμενίωνα.

Φωτιά και ατσάλι

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, δυνάμεις πεζικού, επιθετικά ελικόπτερα αλλά και τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa warrior – που πήραν το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας για πρώτη φορά και μάλιστα ενεργά σε Παρμενίωνα – έστειλαν ηχηρά μηνύματα σε όσους προκαλούν σκορπίζοντας «φωτιά και ατσάλι».

Το  σενάριο προέβλεπε αντεπίθεση  των φίλιων δυνάμεων μετά από επιθετική ενέργεια του εχθρού σε αμυντική τοποθεσία της 30 ΜΚ Ταξιαρχίας κοντά στον Έβρο,. Ακολούθησε αντεπίθεση της Ταξιαρχίας με στόχο να εγκλωβίσει τις ειδικές δυνάμεις. Χειριστές αντί drone  συστημάτων εξουδετέρωσαν  εχθρικά drones.

Ινδιάνοι των αιθέρων

Έπειτα ήταν η σειρά των «Ινδιάνων των αιθέρων» των ελικοπτέρων kiowa warrior που πραγματοποίησαν επιθετικές αναγνωρίσεις. Έπειτα, έδειξαν τη δύναμη πυρός τους και τα τεθωρακισμένα με επιτυχημένη βολή άρματος Leo2A4 σε εχθρικό άρμα.

Και βέβαια όλη η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από ομοβροντια πυρων των μαχητικών αεροσκαφών F-16 αλλά και Mirage.

Όσο για τα μηνύματα της άσκησης ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι από τον ακριτικό Έβρο υπογραμμίστηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ειναι πάντα έτοιμες να υπερασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη ενίσχυση των Ενοπυ Δυνάμεων με τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr