Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατροί του Κόσμου -  Έναρξη σχολικής χρονιάς για τα 8 παιδιά του Ανοικτού Κέντρου Διαμονής

Γιατροί του Κόσμου – Έναρξη σχολικής χρονιάς για τα 8 παιδιά του Ανοικτού Κέντρου Διαμονής

Ναι, υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις

Ένα βήμα μπροστά έκαναν οι Γιατροί του Κόσμου με την εγγραφή 8 παιδιών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Αθηνών.

Τα παιδιά, που φιλοξενούνται στο Ανοικτό Κέντρο Διαμονής “A Step Forward” κατά την περίοδο εξέτασης της αίτησης ασύλου τους, διεκδίκησαν με τη βοήθεια του προσωπικού και κατέκτησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα τους στη γνώση και τη μάθηση.

Όλα τα παιδιά του “A Step Forward” που γράφτηκαν στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ήδη απολαμβάνουν τις παροχές του σχολείου τους.

Η όψη της χαράς και της πληρότητας που είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των νέων μαθητών του “A Step Forward” εναλλάσσονται με το συναίσθημα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας που η νέα τους ζωή, τους προσφέρει!

H εκπαιδευτικός του “A Step Forward” και οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου που συμμετέχουν στο έργο, βοηθούν τους μαθητές στη μελέτη και τις εργασίες τους στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν το σχολικό πρόγραμμα με άνεση και επιτυχία.

Μια ουσιαστική κίνηση ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των γυναικών και των παιδιών τους στο Ανοικτό Κέντρο Διαμονής.

Σχετικά με το Ανοικτό Κέντρο Διαμονής “Α Step Forward”

Στόχος του έργου “A Step Forward” είναι να προστατεύσει και να υποστηρίξει γυναίκες και τα παιδιά τους κατά την περίοδο της εξέτασης της αίτησης ασύλου αλλά και η γρήγορη ανεύρεση βιώσιμων λύσεων για την ομαλή διαβίωσή τους στη χώρα.

Το Ανοικτό Κέντρο Διαμονής λειτουργεί προσφέροντας όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες στις γυναίκες και τα παιδιά τους σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν, ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος παραμονής τους στο Ανοικτό Κέντρο.

Το έργο “A Step Forward” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Άσυλο και Μετανάστευση”, με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024