Μπλόκο στην παραπληροφόρηση για εγκεκριμένα εμβόλια κι άλλων ασθενειών εκτός από την Covid-19 επιχειρεί να βάλει το YouTube, απομακρύνοντας από την πλατφόρμα του ακόμα και τα προφίλ αμερικανών πολιτικών που κατηγορούνται για fake news.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η μητρική εταιρεία Google και άλλοι γίγαντες του Διαδικτύου δέχονται βροχή επικρίσεων για την αποτυχία τους να φρενάρουν την παραπληροφόρηση για την πανδημία.

Όπως ανέφερε πρώτη η Washington Post, το YouTube θα επιβάλει φραγή στους λογαριασμούς του πολιτικού  Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου και του «εναλλακτικού θεραπευτή» Τζόζεφ Μέρκολα, οι οποίοι κατηγορούνται από ειδικούς ότι έσπειραν το σπόρο του σκεπτικισμού για τα εμβόλια της Covid-19.

Με ανάρτησή του σε εταιρικό ιστολόγιο, ο αντιπρόεδρος του YouTube για θέματα ασφάλειας, Ματ Χάρπιν, δήλωσε πως μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν λάμβανε μέτρα για άλλα εμβόλια επειδή εστιαζόταν σε θέματα παραπληροφόρησης για την πανδημία.

«Η ανάπτυξη ισχυρών πολιτικών απαιτεί χρόνο» δήλωσε. «Θέλαμε να θέσουμε σε εφαρμογή μια πολιτική που καλύπτει τα πάντα, η οποία θα μπορεί να εφαρμοστεί με συστηματικότητα και θα απαντά επαρκώς στις προκλήσεις».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr