Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικά ΜΜΕ - Έρχεται συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν στα τέλη Οκτωβρίου

Τουρκικά ΜΜΕ – Έρχεται συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν στα τέλη Οκτωβρίου

Όπως αναφέρουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Αμερικανό ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου των G20, στην Ρώμη, στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με την TRTHaber

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι τελευταίες ημέρες οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την «πόρτα» του Τζο Μπάιντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο δεύτερος βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει έντονη δυσαρέσκεια με το εν λόγω γεγονός, ενώ είχε επιλέξει να τραβήξει το σκοινί φέρνοντας και πάλι στο τραπέζι το θέμα των S-400, για το οποίο οι ΗΠΑ έχουν αντιδράσει έντονα.

Συνάντηση στη Ρώμη

Ωστόσο, όπως αναφέρουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Αμερικανό ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου των G20, στην Ρώμη, στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με την TRTHaber.

Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των δηλώσεων Ερντογάν, που εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την αμερικανική στάση απέναντι στη χώρα του. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν».

«Θέλω εμείς (Τουρκία και ΗΠΑ), ως δύο χώρες του ΝΑΤΟ, να είμαστε φίλοι και όχι αντίπαλοι. Αλλά η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Με βάση τα σχεδόν 19 χρόνια εργασίας μου ως πρωθυπουργός και πρόεδρος, μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Δούλεψα καλά με τους Μπους, Ομπάμα και Τραμπ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν» είχε πει ο Ερντογάν.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024