Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιλς – «Επρεπε να σταματήσω πολύ πριν από το Τόκιο»

Μπάιλς – «Επρεπε να σταματήσω πολύ πριν από το Τόκιο»

Ο Σιμόν Μπάιλς ανέφερε σε συνέντευξή της στο «New York Magazine» πως με όσα έχει περάσει, θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί εδώ και καιρό από την ενεργό δράση.

«Επρεπε να σταματήσω πολύ πριν από το Τόκιο»… Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα της ενόργανης γυμναστικής, η δήλωση της Σιμόν Μπάϊλς στο «New York Magazine».

«Αν κοιτάξετε όλα όσα έχω περάσει τα τελευταία επτά χρόνια, δεν θα έπρεπε ποτέ να ήμουν σε άλλη Ολυμπιακή ομάδα», πρόσθεσε με νόημα η Μπάϊλς, η οποία Θεωρείται η κορυφαία γυμνάστρια όλων των εποχών. Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης, αποκάλυψε τον Ιανουάριο του 2018, ότι ήταν ένα από τα θύματα του πρώην γιατρού της αμερικανικής γυναικείας ομάδας Λάρι Νασάρ, καταδικασμένου σε ισόβια κάθειρξη για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια δύο δεκαετιών σε περισσότερους από 250 γυμναστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ανήλικοι.

«Όταν ο Νασάρ ήταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν πάρα πολύ έντονο. Αλλά δεν θα τον άφηνα να πάρει κάτι για το οποίο δούλευα από τα έξι χρόνια μου. Δεν θα τον άφηνα να μου αφαιρέσει αυτήν την χαρά. Έτσι, πιέσθηκα πέρα από τα όρια μου, για όσο διάστημα μου επέτρεπε το μυαλό και το σώμα μου», εξήγησε η 24χρονη πρωταθλήτρια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και υπό… φυσιολογικές συνθήκες, η Μπάϊλς θα ήταν ένα από τα πρόσωπα της κορυφαίας διοργάνωσης για αμιγώς αγωνιστικούς λόγους. Οταν όμως ανακοίνωσε την απόφαση της, να μην λάβει μέρος στην πλειονότητα των αγωνισμάτων της, έγινε το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων, που μίλησε για την ψυχική υγεία των αθλητών και τις συνέπειες της.

«Ας υποθέσουμε, ότι μέχρι τα 30, δείχνετε τέλεια. Και ένα πρωί που ξυπνάτε, δεν μπορείτε να δείτε τίποτα. Αλλά ο κόσμος, σάς λέει να συνεχίσετε την εργασία σας, σαν να έχετε ακόμα την όρασή σας. Σωστά;», σχολίασε η Μπάϊλς, κάτοχος 32 μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα και πρόσθεσε: «Έκανα γυμναστική για 18 χρόνια. Ξύπνησα, χαμένη. Πώς πρέπει να συνεχίσω»;

Οσον αφορά στα προβλήματα διαχείρισης άγχους, μπου αντιμετωπίζει πολύ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Μπάϊλς, επεσήμανε πως ελπίζει να βοηθήσει στον τερματισμό κάθε στίγματος, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να διαγνωστούν γρηγορότερα και οι θεραπείες να βελτιωθούν: «Πιθανότατα θα είναι κάτι στο οποίο θα εργασθώ για 20 χρόνια. Απλώς, θέλω όταν θεραπευθώ, να μου το πει ένας γιατρός. Οπως όταν κάνεις χειρουργική επέμβαση και διορθώνεται. Γιατί, δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι σε έξι μήνες τελείωσε»…

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024