Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακίνητα – Νεόδμητο 1 στα 3 σπίτια που πωλούνται σε Βόρεια και Νότια προάστια – Πόσο κοστίζουν

Ακίνητα – Νεόδμητο 1 στα 3 σπίτια που πωλούνται σε Βόρεια και Νότια προάστια – Πόσο κοστίζουν

Στην Γλυφάδα το 30% των ακινήτων προς πώληση είναι νεόδμητα, στα Βριλήσσια το ποσοστό νεόδμητων έναντι παλαιών είναι 32%, ενώ στη Νέα Σμύρνη το ποσοστό εκτοξεύεται στο 41%

Η επιστροφή των κατασκευαστών στην αγορά ακινήτων γίνεται ολοένα και πιο δυναμική, ειδικά στα νότια και βόρεια προάστια της Αττικής, όπου η μία στις τρεις κατοικίες προς πώληση είναι κατασκευής της τελευταίας πενταετίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Ακαδημίας real estate της newdeal, του νέου δικτύου agent και συμβούλων επενδύσεων ακινήτων, στην Γλυφάδα, για παράδειγμα, το 30% των ακινήτων προς πώληση είναι νεόδμητα με μέση τιμή περίπου 5.200 ευρώ.

Στα Βριλήσσια το ποσοστό νεόδμητων έναντι παλαιών είναι 32% με μέση τιμή 3.500 ευρώ, ενώ στην Νέα Σμύρνη το ποσοστό εκτοξεύεται στο 41% και η μέση τιμή πώλησης νεόδμητων είναι 3.100 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Για την έκρηξη ανοικοδόμησης της τελευταίας περιόδου, η οποία παρά τη πανδημία δεν ανεκόπη μέχρι στιγμής, ο Χρήστος Μπλέτας, ιδρυτής της Ακαδημίας real estate και διευθύνων σύμβουλος της newdeal real estate group αναφέρει ότι σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν την τάση αυτή είναι η αναστολή του ΦΠΑ, το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχή του Ελληνικού, η προσδοκία προσέλκυσης ξένων επενδυτών μέσω των προγραμμάτων golden visa, οι προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας και η μακρά περίοδος παγώματος της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σ’ όλη την Αττική το ποσοστό νέων κατοικιών προς πώληση έναντι των παλαιότερων είναι το 12%.

Σχετικά χαμηλό ακόμη σε σχέση τους υψηλούς μέσους όρους κάποιων περιοχών, αλλά συνολικά είναι 10 φορές μεγαλύτερο από ό,τι λίγα χρόνια πριν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024