Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν - Νέα εμπλοκή στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Ιράν – Νέα εμπλοκή στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Το Ιράν επέτρεψε στους επιθεωρητής της ΙΑΕΑ να αντικαταστήσουν τις κάρτες μνήμης στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, όπως συμφωνήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η ΙΑΕΑ

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δεν είχε πρόσβαση στο εργαστήριο κατασκευής εξαρτημάτων συσκευών φυγοκέντρησης Tesa, που βρίσκεται στην πόλη Καράτζ, κοντά στην Τεχεράνη, αντίθετα με τη συμφωνία της 12ης Σεπτεμβρίου της ΙΑΕΑ με το Ιράν, ανακοίνωσε την Κυριακή το όργανο του ΟΗΕ.

Το Ιράν απέτυχε να τηρήσει πλήρως τους όρους συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την ΙΑΕΑ πριν από δύο εβδομάδες, η οποία επιτρέπει στους επιθεωρητές να συντηρούν τον εξοπλισμό παρακολούθησης στη χώρα, δήλωσε η ΙΑΕΑ.

«Ο γενικός διευθυντής επαναλαμβάνει ότι όλες οι δραστηριότητες της Υπηρεσίας που αναφέρονται στην κοινή δήλωση, για όλους τους εξοπλισμούς, όλες τις εγκαταστάσεις και όλες τις ιρανικές τοποθεσίες είναι απαραίτητες προκειμένου να διατηρηθεί η συνέχεια» της εποπτικής της αποστολής, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ιράν επέτρεψε στους επιθεωρητής της ΙΑΕΑ να αντικαταστήσουν τις κάρτες μνήμης στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, όπως συμφωνήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η ΙΑΕΑ. Ωστόσο δεν επέτρεψε αυτό να γίνει σε εργαστήριο που κατασκευάζει εξαρτήματα συσκευών φυγοκέντρησης στις εγκαταστάσεις TESA.

Στην τελευταία του έκθεση για το Ιράν, ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι δηλώνει στα κράτη μέλη ότι η Ισλαμική Δημοκρατία επέτρεψε ωστόσο όλες τις άλλες προσβάσεις από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση αυτή συντάχθηκε την ώρα που οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει για την αναβίωση της ιστορικής συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024