Την απόφαση για να εκδηλώσει ενδιαφέρον στην UEFA προκειμένου να φιλοξενήσει τον τελικό του Europa Conference League του 2023 πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά τη σημερινή της συνεδρίαση. Και τι λέει το ρεπορτάζ;

Πως ο… καημός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παραμένει το… αγαπημένο της γήπεδο. Η «Αγία Σοφιά» που σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμη. Αυτός ήταν ο στόχος και την προηγούμενη φορά που στην ΕΠΟ αποφάσισαν να εκφράσουν την επιθυμία τους για τον τελικό.

Τον Ιούλιο του 2020 συγκεκριμένα. Και για όσους δεν θυμούνται; Ήταν εκείνη η περιβόητη ιστορία με το Παγκρήτιο Στάδιο. Που παρά το γεγονός πως όλοι συμφωνούσαν ότι το γήπεδο της Κρήτης είχε έναν άρτιο φάκελο, η ΕΠΟ αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τον τελικό του 2022. Απορρίπτοντας από μόνη της και το Καραϊσκάκη, που αρχικά ήταν στα υποψήφια γήπεδα.

Και τότε εκείνο που ήθελε η Εκτελεστική Επιτροπή ήταν η διεξαγωγή του τελικού στην «Αγία Σοφιά». Γι’ αυτό και χωρίς προφανή λόγο αποφάσισαν να αποσύρουν την υποψηφιότητα, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ και την είχε κοινοποιήσει και στην UEFA.

Τι έλεγε η επιστολή; Πως είναι ακατανόητες οι εξελίξεις καθώς ο φάκελος που είχε υποβληθεί στην UEFA για το Παγκρήτιο Στάδιο ήταν άρτιος. Και μάλιστα είχαν δοθεί από την UEFA και συγχαρητήρια στην Ομάδα Εργασίας από τον Αntonio Giachino (Senior Club Competitions Manager).

Και μεταξύ άλλων αναφερόταν σε εκείνη την επιστολή του Αυγενάκη: «Όπως γνωρίζετε –και επισημάνατε με σχετική ανακοίνωσή σας στις 20 Φεβρουαρίου 2020 η Ομάδα Εργασίας, η οποία συγκροτήθηκε σε συνεργασία της ΕΠΟ με στελέχη του Υφυπουργείου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Ηρακλείου, εργάστηκε εθελοντικά επί μήνες, με πείσμα, πίστη και αφοσίωση στον στόχο και κατέθεσε χωρίς το παραμικρό κόστος (αντί των 200-300 χιλιάδων ευρώ που προϋπολόγιζε στέλεχος της Ομοσπονδίας σας ότι θα απαιτούνταν μόνο για αρχή) τον πιο άρτιο φάκελο, όπως αναγνωρίζεται και από την UEFA.

Με την ίδια κατάπληξη παρακολουθώ και τώρα όσα ισχυρίζεται ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας σας, τα οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με την πραγματικότητα, τις πιθανότητες και τις ικανότητες του Παγκρητίου Σταδίου, του Ηρακλείου και συνολικά της Κρήτης στο να διοργανώσει και να υποστηρίξει συνολικά, με απόλυτη επιτυχία τους τελικούς Europa Conference League 2022-2023, εφόσον η υποψηφιότητα επιλεγεί από την UEFA».

Και μετά από λίγες μέρες, η ΕΠΟ μέσω ανακοίνωσής της έκανε γνωστό σε όλους πως αποσύρει το Παγκρήτιο και θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα όταν θα είναι έτοιμο το «OPAP Arena», δηλαδή η «Αγια Σοφιά». Να τι έγραφε τότε η ανακοίνωση με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής:

«Να υποβληθεί εκ νέου υποψηφιότητα στην UEFA για την διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League 2022/2023 στην Αθήνα και την «Opap Arena», λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην προετοιμασία του Παγκρητίου Σταδίου, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την εν εξελίξει ελληνική υποψηφιότητα».

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, το γήπεδο της ΑΕΚ αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2022, άρα η ΕΠΟ επαναφέρει το θέμα της υποψηφιότητας για τον τελικό του Europa Conference League. Αυτή τη φορά έχοντας στο φάκελο που θα στείλει μόνο ένα γήπεδο. Το… αγαπημένο της γήπεδο.

Κι όλα αυτά σε μια ΕΠΟ που είναι διαλυμένη. Σε μια ΕΠΟ ακέφαλη. Λίγες ώρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης Κούγια, ο οποίος κατέθεσε προσφυγή κατά της ΕΠΟ, απαιτώντας την έκπτωση του Παναγιώτη Δημητρίου, αλλά και του Α΄ Αντιπρόεδρου της ΕΠΟ Α. Αντωνίου και του ταμία Κ. Τζαφέρη. Λίγες μέρες μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, σε ένα ποδόσφαιρο που συνεχίζει να… σέρνεται στον βούρκο.

Με λίγα λόγια, σε μέρες που εντός της ΕΠΟ δεν γνωρίζουν ποιοι θα υπάρχουν σε λίγες μέρες, ο… πόνος τους και ο καημός τους είναι η Αγιά Σοφιά και πως θα διοργανώσουν τον τελικό εκεί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr