ΚΚΕ για γερμανικές εκλογές – Όσοι βλέπουν ότι η Ευρώπη αλλάζει σύντομα θα ψάχνουν σύννεφο να… πέσουν
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δεν προμηνύει καμιά αλλαγή υπέρ του γερμανικού λαού, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης. [...] Άλλωστε, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, που πιθανά θα αποτελεί τον κορμό της νέας κυβέρνησης, έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών» σχολίασε το ΚΚΕ
Μη δηκτικό τρόπο σχολίασε το ΚΚΕ τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών τονίζοντας ότι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.
«Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες για “φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ” ή για “θετική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό”, θα ψάχνουν πολύ σύντομα… σύννεφο για να πέσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δεν προμηνύει καμιά αλλαγή υπέρ του γερμανικού λαού, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της ΕΕ στην Ελλάδα. Το αντίθετο, σηματοδοτεί στην “ατμομηχανή” της ΕΕ και της Ευρωζώνης την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με τον μανδύα της “πράσινης μετάβασης” που θα κληθούν να πληρώσουν πολύμορφα οι εργαζόμενοι.
»Άλλωστε, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, που πιθανά θα αποτελεί τον κορμό της νέας κυβέρνησης, έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Το γεγονός, δε, ότι “όλοι μπορούν να πάνε με όλους”, προκειμένου να φτιαχτεί κυβερνητικό σχήμα, τα λέει όλα.
»Αυτή η κοινή τους στρατηγική τα δίνει όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τη θωράκιση του γερμανικού κεφαλαίου, στους σφοδρούς ανταγωνισμούς του με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.
»Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες για “φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ” ή για “θετική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό”, θα ψάχνουν πολύ σύντομα… σύννεφο για να πέσουν.
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο
- LIVE: Άρης – ΟΦΗ
- LIVE: Βόλος – Λεβαδειακός
- Το Ιράν έστειλε την απάντησή του στην Ουάσιγκτον ενώ η εκεχειρία κρέμεται από μια κλωστή
- Άρης – ΟΦΗ: Οι 11άδες για το μεταξύ τους παιχνίδι
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Mπιορκ, γυναίκα σε ούρα και η Ελλάδα δραπέτης – «Κατάσταση πολιορκίας»
- Έπος: O Μασιούλις φωτογραφήθηκε γυμνός με την κούπα του BCL (pic)
- Κικίλιας: Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα για τη διασφάλιση του τουρισμού και της ναυτιλίας εν μέσω κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442