Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Μινωτής - Γιάννης Ρίτσος: Η τραγική σύμπτωση

Αλέξης Μινωτής – Γιάννης Ρίτσος: Η τραγική σύμπτωση

Ο πολιτιστικός συντάκτης Γιώργος Σαρηγιάννης αφηγείται μία από τις πιο έντονες στιγμές, από την πολυετή θητεία του στα «ΤΑ ΝΕΑ»

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής.

Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της, ψυχή της εφημερίδας ήταν οι εργαζόμενοί της. Οι δημοσιογράφοι που μέσα από την έρευνα και τις απόψεις τους εργάστηκαν για την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.

Ο δημοσιογράφος πολιτιστικού ρεπορτάζ, Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης, εργάστηκε στα «ΝΕΑ» για σχεδόν τρεις δεκαετίες και μιλά για μία από τις πιο έντονες στιγμές που έζησε στην εφημερίδα αυτή.

«Μια ημερομηνία έχω να θυμηθώ…11 Νοεμβρίου 1990. Ήταν Κυριακή. Το πρωί μάς ειδοποίησαν, ότι πέθανε ο Αλέξης Μινωτής.

»Κάθισα να γράψω…Μου είπαν “Δύο σελίδες”. Θα τις έγραφα μόνος μου. Έψαξα, με κάθε λεπτομέρεια. Είμαι και σχολαστικός…Έκανα ένα κομμάτι δύο σελίδων το οποίο μου άρεσε και το ευχαριστήθηκα.

»Το βραδάκι, πήγα στη Fotron, που ήταν η φωτοσύνθεση των “ΝΕΩΝ”, στην Τσακάλωφ, για να επιμεληθώ τις σελίδες και για να διορθώσω τα κείμενα γιατί είμαι και σεσημασμένος κακογράφος.

»Γύρω στις 23:00 χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο κυρ- Μανώλης, ο οποίος ήταν στο τηλεφωνικό κέντρο.  “Μου τηλεφώνησαν, ότι πέθανε ο Γιάννης Ρίτσος!”.

»Ο πανικός που επικράτησε ήταν απίστευτος. Η εντολή ήταν “Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε τίποτε άλλο, κόψε τη μία σελίδα του Μινωτή και σε αυτήν την άλλη θα μπει ο Ρίτσος”.

Κι εγώ κάθισα να κόβω τον Μινωτή, το μισό κείμενο, με σπαραγμό ψυχής αλλά και κλαίγοντας για τον Ρίτσο γιατί τον αγαπούσα πάρα πολύ και ήταν για μένα ένα σοκ».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024