Ο πολιτιστικός συντάκτης Γιώργος Σαρηγιάννης αφηγείται μία από τις πιο έντονες στιγμές, από την πολυετή θητεία του στα «ΤΑ ΝΕΑ»

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής.

Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της, ψυχή της εφημερίδας ήταν οι εργαζόμενοί της. Οι δημοσιογράφοι που μέσα από την έρευνα και τις απόψεις τους εργάστηκαν για την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.

Ο δημοσιογράφος πολιτιστικού ρεπορτάζ, Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης, εργάστηκε στα «ΝΕΑ» για σχεδόν τρεις δεκαετίες και μιλά για μία από τις πιο έντονες στιγμές που έζησε στην εφημερίδα αυτή.

«Μια ημερομηνία έχω να θυμηθώ…11 Νοεμβρίου 1990. Ήταν Κυριακή. Το πρωί μάς ειδοποίησαν, ότι πέθανε ο Αλέξης Μινωτής.

»Κάθισα να γράψω…Μου είπαν “Δύο σελίδες”. Θα τις έγραφα μόνος μου. Έψαξα, με κάθε λεπτομέρεια. Είμαι και σχολαστικός…Έκανα ένα κομμάτι δύο σελίδων το οποίο μου άρεσε και το ευχαριστήθηκα.

»Το βραδάκι, πήγα στη Fotron, που ήταν η φωτοσύνθεση των “ΝΕΩΝ”, στην Τσακάλωφ, για να επιμεληθώ τις σελίδες και για να διορθώσω τα κείμενα γιατί είμαι και σεσημασμένος κακογράφος.

»Γύρω στις 23:00 χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο κυρ- Μανώλης, ο οποίος ήταν στο τηλεφωνικό κέντρο.  “Μου τηλεφώνησαν, ότι πέθανε ο Γιάννης Ρίτσος!”.

»Ο πανικός που επικράτησε ήταν απίστευτος. Η εντολή ήταν “Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε τίποτε άλλο, κόψε τη μία σελίδα του Μινωτή και σε αυτήν την άλλη θα μπει ο Ρίτσος”.

Κι εγώ κάθισα να κόβω τον Μινωτή, το μισό κείμενο, με σπαραγμό ψυχής αλλά και κλαίγοντας για τον Ρίτσο γιατί τον αγαπούσα πάρα πολύ και ήταν για μένα ένα σοκ».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr