Υλικές ζημιές σε παλαιά κτίρια και εκκλησίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού, μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, που έπληξε την Κρήτη το πρωί της Δευτέρας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένα άτομα, κάποια από τα οποία φέρεται να έχουν τραυματιστεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμό τουλάχιστον τριών ατόμων. ‘Ενας εξ αυτών βρισκόταν στο ναό του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, τμήματα του οποίου κατέρρευσαν.
Το τοπικό μέσο cretalive.gr μάλιστα μετέδωσε τη στιγμή του απεγκλωβισμού, χωρίς πάντως να είναι γνωστή ακόμη η κατάσταση της υγείας του.
Ο άνδρας αρχικά παρελήφθη από την Πυροσβεστική και στη συνέχεια παρεδόθη στο ΕΚΑΒ.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων