Τρία νέα μοντέλα ετοιμάζει η σουηδική φίρμα για το κοντινό μέλλον αποσκοπώντας προοδευτικά να καλύψει κάθε κατηγορία, με κοινή συνισταμένη το δίπτυχο ηλεκτροκίνηση και εναλλακτική πολυτέλεια.

Ο επικεφαλής της σουηδικής niche φίρμας, Thomas Ingenlath επιβεβαίωσε το λανσάρισμα τριών νέων μοντέλων για τα επόμενα τρία χρόνια, αποκαλύπτοντας παράλληλα ορισμένα στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με αυτά το πρώτο της σειράς θα είναι ένα μεγάλο SUV με τα διακριτικά Polestar 3 το οποίο θα παρουσιαστεί το 2022 και φιλοδοξεί να αποτελέσει την απάντηση σε μοντέλα όπως το Tesla Model X και Audi e-Tron.

To 2023 θα ακολουθήσει το Polestar 4 το οποίο θα πάρει την μορφή ενός δυναμικού coupe SUV το οποίο θα έχει μικρότερο μέγεθος από το 3 και θα αναλάβει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Porsche Macan.

To Polestar 5 θα αποκαλυφθεί το 2024 και θα υπακούσει στις σχεδιαστικές επιταγές ενός επιβλητικού τετράθυρου coupe στα πρότυπα του εντυπωσιακού concept Precept που η σουηδική φίρμα είχε παρουσιάσει πριν δύο χρόνια.

«Θα λανσάρουμε ένα αυτοκίνητο κάθε χρόνο, κάτι που δεν συνηθίζεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες με αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν ήδη σχεδιαστεί και είναι σχεδόν έτοιμά να περάσουν στο επόμενο στάδιο», δήλωσε ο επικεφαλής της Polestar

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τα Polestar 3 και 4 αναμένεται να αξιοποιήσουν την αρχιτεκτονική SPA2 η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση και για να φιλοξενεί μεσαίου και μεγάλου μεγέθους πολυτελή μοντέλα των Polestar και Volvo.

Tα νέα μοντέλα αναμένεται να αξιοποιήσουν διάταξη με δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες που θα εξασφαλίζουν αυτονομία που θα φτάνει τα 500 χλμ.

Τα φιλόδοξα σχέδια της Polestar θα χρηματοδοτηθούν από ένα εξίσου φιλόδοξο οικονομικό σχέδιο της μητρικής της σουηδικής φίρμας, Geely, η οποία αποφάσισε να διαθέσει μετοχές της Polestar στο Nasdaq. Η νέα εισηγμένη εταιρεία ονομάζεται Polestar Automotive Holding UK στην οποία η Volvo διατηρεί ποσοστό 50%. Η αξία της υπολογίζεται σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια και η νέα εταιρική οντότητα έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των πωλήσεων της από 10.000 μονάδες ετησίως σε 290.000 έως το 2025.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr