Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα θα αγοράσουμε

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα θα αγοράσουμε

Σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι θα αγοράσει δεύτερη παρτίδα ρωσικών S-400 και εξέφρασε την επιθυμία του να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και το Ιράκ.

Τραβά το σκοινί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άρνηση του Τζο Μπάιντεν να τον συναντήσει. Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή «Face the Nation», στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών αμυντικών πυραύλων, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα, ανέφερε: «Κανείς, στο μέλλον, δεν πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει στα αμυντικά συστήματα που σκοπεύουμε να αποκτήσουμε, οποιαδήποτε χώρα και σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν, αναμένεται να μεταβεί στη Ρωσία την Τετάρτη.

Να φύγουν οι ΗΠΑ από Συρία και Ιράκ

Παράλληλα, στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσουν τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών τόσο από τη Συρία, όσο και από το Ιράκ, όπως έγινε και στο Αφγανιστάν.

«Φυσικά, αν είχα την επιλογή θα ήθελα να φύγουν από τη Συρία και το Ιράκ. Ακριβώς όπως έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν. Γιατί αν θέλουμε να υπηρετήσουμε την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, δεν έχει πλέον νόημα να παραμένουμε σε αυτές τις περιοχές του πλανήτη. Να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να αφήσουμε αυτές τις διοικήσεις να αποφασίσουν μόνοι τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν συζήτησε ποτέ το θέμα της αποχώρησης των στρατευμάτων από τη Συρία στο Τζο Μπάιντεν, απάντησε ότι δεν τον ρώτησε κάτι σχετικά με αυτό, όταν συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι επικεντρώθηκαν κυρίως στο Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι νατοϊκές δυνάμεις αποχώρησαν από το Αφγανιστάν οριστικά τον Αύγουστο, μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για τερματισμό του σχεδόν 20ετούς πολέμου στη χώρα.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024