Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλεύρης- Εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών - Καμπανάκι για τη βόρεια Ελλάδα

Πλεύρης- Εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών – Καμπανάκι για τη βόρεια Ελλάδα

Αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ο υπουργός Υγείας είπε ότι σε κάποιες «θα θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό, να έχουμε 10 μονάδες παραπάνω»

«Στον ενήλικο πληθυσμό προσεγγίζουμε το 71% που έχει εμβολιαστεί, όμως στους άνω των 60 ετών υπάρχουν ακόμη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστοι και αυτό μας προβληματίζει πολύ», είπε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χτυπώντας για μία ακόμη φορά καμπανάκι σχετικά με τους εμβολιασμούς στη βόρεια Ελλάδα.

«Στο κομμάτι του γενικού πληθυσμού, που αφορά και τα παιδιά, που έως 11 ετών δεν εμβολιάζονται και στις ηλικίες 12-17 ετών παρατηρείται αύξηση στα ραντεβού, συνολικά είμαστε στο 60%» σημείωσε ο κ. Πλεύρης και παραδέχθηκε ότι «είμαστε πίσω σε σχέση με άλλες δυτικές χώρες της Ευρώπης, όμως είμαστε πάνω από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που έχουν ενταχθεί στην ΕΕ», κάνοντας εκ νέου έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στον ANT1, αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και είπε ότι σε κάποιες «θα θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό, να έχουμε 10 μονάδες παραπάνω», είπε σχετικά με την βόρεια Ελλάδα ότι υπάρχει αυξημένη ανησυχία, καθώς σε πολλές περιοχές ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι χαμηλότερος από το μέσο όρο της χώρας».

«Είναι λογικό να υπάρχει φόβος και προβληματισμός σε κάποιον για να εμβολιαστεί, το καταλαβαίνω αυτό σε έναν βαθμό και πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια πειθούς, γ΄ αυτό και έχουμε δώσει περισσότερο χώρο σε γιατρούς, επειδή οι άνθρωποι ακούνε καλύτερα τους γιατρούς τους», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας όμως ότι «υπάρχει πυρήνας στην Ελλάδα με αναφορές για συνωμοσιολογία, που είναι μεγαλύτερος από άλλες χώρες».

Δεν εξετάζεται επέκταση στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

«Δεν εξετάζουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», είπε ο Υπ. Υγείας, λέγοντας ότι το μέτρο απέδωσε, καθώς «από το 80% έχουμε φτάσει κοντά στο 95% στον εμβολιασμό των υγειονομικών».

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε μέσω του ΑΝΤ1 ότι θα τους χορηγείται «προσωρινός ΑΜΚΑ για την διαδικασία του εμβολιασμού και θα ισχύει άρση εφαρμογή μέτρων απέλασης για την στιγμή της άφιξης τους σε εμβολιαστικό κέντρο, όχι γενικώς άρση των μέτρων απέλασης τους, εφόσον επιλέξουν να εμβολιαστούν».

Για τα παιδικά πάρτι και την εντεινόμενη ανησυχία για διασπορά του κορονοϊού, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «όπως έχει επιτύχει το πρωτόκολλο στα σχολεία, επειδή μας προβληματίζουν τα παιδικά πάρτι στα σπίτια, προτείνουμε και συστήνουμε στους γονείς να τηρούν τα ίδια μέτρα. Θα πρέπει να έχουμε μια ευαισθησία για τήρηση των ίδιων μέτρων με τα σχολεία και σε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών, έξω από αυτά. Είναι κάτι που θα το συζητήσουμε και με την Επιτροπή των Ειδικών, για να γίνει σύσταση».

Σε ότι αφορά τους αρνητές κοροναϊού και τις μηνύσεις σε βάρος υγειονομικών οκ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «το Υπ. Υγείας θα στηρίξει απόλυτα όσους υγειονομικούς έκαναν το καθήκον τους, χορηγώντας αγωγή ή έκαναν διασωλήνωση σε ασθενείς με κορονοϊό. Είναι ντροπή την ώρα που ο γιατρός πάει να σώσει μια ζωή, να έχει ένα συγγενή ή έναν δικηγόρο από πάνω του, να του λέει τι να κάνει. Είναι προσβολή για έναν άνθρωπο που τηρεί τον όρκο που έχει δώσει στον Ιπποκράτη»

Τέλος, για τους οδοντιάτρους και τις επισκέψεις ασθενών, ο Υπ. Υγείας ανέφερε ότι «δίνεται η δυνατότητα, μέσω της ΚΥΑ που εκδίδεται, να ιεραρχήσει η ίδια η Ομοσπονδία τους τις περιπτώσεις στις οποίες θα απαιτείται να έχει κάνει rapid test ο ασθενής».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024