Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδήσεις που πέρασαν στα «ψιλά»

Ειδήσεις που πέρασαν στα «ψιλά»

Τι μας έκανε εντύπωση

«Να κουβεντιάζεις με τους ανόητους είναι σαν να ανάβεις δάδα για τους τυφλούς» έλεγε ο γάλλος συγγραφέας Πιερ Κλοντ Μπουάστ και το σκέφτομαι κάθε φορά που ακούω ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει διά της πειθούς τούς αρνητές, τη στιγμή που γονείς μηνύουν εκπαιδευτικούς για εσχάτη προδοσία επειδή δεν δέχονται ανεμβολίαστα παιδιά χωρίς τεστ.

Πριν από λίγες μέρες γιατροί κατήγγειλαν παρενοχλήσεις στα όρια της κακοποίησης γιατρών από αρνητές συγγενείς ασθενών. Το τσούρμο ψεκασμένων καθοδηγούν, σύμφωνα με την καταγγελία, «ομάδες δικηγόρων», κάτι που παρεμπιπτόντως αφήνει παγερά αδιάφορο τον δικηγορικό σύλλογο. Αρκεί να πληρώνει κανείς το χαρτόσημο σωστά; Κατά τα λοιπά και ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό αποκάλυπτε ότι «βάζουν το δάχτυλο ανάμεσα στα μάτια των γιατρών και τους παίρνουν ακόμα και το στηθοσκόπιο», η κυβέρνηση δήλωνε «με καλή διάθεση και υποστήριξη των επιστημόνων πιστεύω θα κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα». Κάπου ανάμεσα βρίσκονται οι πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν τον ευτελισμό των νόμων, την επιθετική αμφισβήτηση της επιστήμης και την ασύλληπτη ασυλία ατόμων που δρουν συστηματικά κατά του κοινωνικού συνόλου.

  • Ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος ανοίγει σχολείο που τελεί υπό κατάληψη. Βγάζει καδρόνια που είχαν φράξει την είσοδο και απελευθερώνει τον χώρο. Το βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου με διθυραμβικά σχόλια για τον δήμαρχο-ακτιβιστή. Τηλεφωνώ στο γραφείο του για να επιβεβαιώσω το περιστατικό, το οποίο τελικώς πράγματι συνέβη την περασμένη Δευτέρα. Και ναι μεν η στάση του δημάρχου που εφάρμοσε τον νόμο είναι άξια συγχαρητηρίων, αλλά άξιο απορίας είναι το για πόσο ακόμα το κράτος θα ψηφίζει νόμους που δεν προτίθεται να εφαρμόσει. Για πόσο ακόμα θα αδιαφορεί για τη διατάραξη του κοινωνικού συνόλου, την κατάληψη δημόσιων χώρων και εν προκειμένω για την παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από μειοψηφίες που κάνουν θόρυβο φωνάζοντας απλά δυνατά. Παρόμοια απορία, δηλαδή, με την πρώτη είδηση.
  • Η τελευταία είδηση που πέρασε στα ψιλά ήταν και αυτή που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση στους παροικούντες το Τwitter. Αφορμή στάθηκε ένα τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Σαραντάχρονος δολοφόνησε 31χρονη μετά από σύντομη ερωτική σχέση δύο μηνών, επειδή το κορίτσι του ζήτησε να χωρίσουν. Την αποτρόπαιη δολοφονία αποφάσισε να σχολιάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης στο Τwitter: «Μία ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας.

Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούμε ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;». Λίγο αργότερα κι ενώ το προφίλ του πλημμύρισε με εκατοντάδες σχόλια, τα πιο ευγενικά εκ των οποίων εξέφραζαν αν μη τι άλλο απορία, ανέβασε κείμενο στο οποίο ανέφερε ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη προχώρησε σε 4.500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών, έκανε ρουσφετολογικές αποσπάσεις, καταλήγοντας ότι δεν στελέχωσε τις δομές κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Παρατηρήσεις χρήσιμες αν αφαιρέσει κανείς την έλλειψη συνάφειας με το θέμα.

Οι χρήστες του το επισήμαναν – ανάμεσά τους και γυναίκα πρώην βουλευτής του κόμματος -, εκείνος κατήγγειλε «τον κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και το περιστατικό έλαβε τέλος. Α! Κι ένας άλλος πρώην υπουργός αποκάλεσε την ίδια μέρα «μπάτσους» τους αστυνομικούς, αλλά αυτό πια δεν αποτελεί είδηση.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024