Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία - Στη συνάντηση των MED5 ο Νότης Μηταράκης για το μεταναστευτικό

Ισπανία – Στη συνάντηση των MED5 ο Νότης Μηταράκης για το μεταναστευτικό

Το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν αποτελεί προϋπόθεση δράσης, δήλωσε ο Νότης Μηταράκης από την Ισπανία, στη διάρκεια της υπουργικής συνόδου των MED5 για το μεταναστευτικό

Στην υπουργική συνάντηση των πέντε μεσογειακών κρατών πρώτης γραμμής – Med5 – που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας, συμμετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μαζί με τους ομολόγους του, της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε Γκόμεζ, της Μάλτας, Μπάιρον Καμιλλέρι, της Ιταλίας, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε και της Κύπρου, Νίκο Νουρή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου, στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης της ομάδας των Med5, μετά την πρώτη που διεξήχθη στην Αθήνα, οι υπουργοί συζήτησαν εκτενώς σημαντικά θέματα που άπτονται της διαχείρισης του μεταναστευτικού στην Ευρώπη, αλλά και του συντονισμού των θέσεων των πέντε κρατών μελών, στο πλαίσιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «βασική προτεραιότητα είναι ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης και η καταπολέμηση των δικτύων λαθροδιακινητών, που ως χώρες πρώτης υποδοχής στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε έντονα. Φαινόμενο που οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των συστημάτων μετανάστευσης και ασύλου, όχι μόνον των χωρών μας, αλλά και όλης της ΕΕ».

Επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης κατέστησε σαφές ότι «το Σύμφωνο δεν αποτελεί προϋπόθεση δράσης, καθώς μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε τρεις πτυχές, την εξωτερική διάσταση, την προστασία των συνόρων και τις επιστροφές, ήδη με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο».

Οι πέντε υπουργοί συμφώνησαν να θεσμοθετήσουν τακτικές ανά εξάμηνο συναντήσεις των Med-5, σε υπουργικό επίπεδο. Η επόμενη συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2022.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024