Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος - Είμαι πλήρως ευθυγραμμισμένος με την εθνική γραμμή

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος – Είμαι πλήρως ευθυγραμμισμένος με την εθνική γραμμή

«Το αίμα νερό δεν γίνεται. Είμαι ευθυγραμμισμένος πλήρως σ' όλα τα εθνικά μας θέματα με το εθνικό μας κέντρο», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

«Η κρίση φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι έχει ξεπεραστεί» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, που προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της παρουσίας του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού» στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ερσίν Τατάρ, κάτι που όπως είπε, οφείλεται σε «παρεξήγηση».

«Το αίμα νερό δεν γίνεται. Είμαι ευθυγραμμισμένος πλήρως σ’ όλα τα εθνικά μας θέματα με το εθνικό μας κέντρο», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον ΑΝΤ1, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν στην ομογένεια, λέγοντας ότι το ανακοινωθέν του, το οποίο έγραψε προσωπικά, είχε σαφές ύφος. «Εξέφρασα τη λύπη μου που στεναχώρησα τους αδελφούς μας του Κυπρίους και όλους τους Έλληνες, αλλά ασφαλώς δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου να αναγνωρίσω το τουρκοκυπριακό κράτος διότι και δεν το πιστεύω και δεν είναι στις αρμοδιότητες μου. Επομένως είμαι ευθυγραμμισμένος πλήρως σ’ όλα τα εθνικά μας θέματα με το εθνικό μας κέντρο όπως πάντοτε, όπως όλοι οι προκάτοχοι μου και είμαι έτοιμος για να συνδράμω στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων. Με ξάφνιασε η έκταση την οποία πήρε γι’ αυτό και εξέδωσα την ανακοίνωση και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι επίσης ευτυχής αύριο (σήμερα) θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη και έτσι θα κλείσει ένας κύκλος που δεν θα έπρεπε να ανοίξει αυτής της παρεξήγησης», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν πίσω από τις αντιδράσεις υπήρχαν σκοπιμότητες, ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε: «Δεν μπορώ να τάζω νεφρούς και καρδίες, όπως λέει το Ευαγγέλιο, δεν μπορώ να μπω στην καρδιά και στην σκέψη κανενός το γιατί έγινε, εγώ μένω στους καλοπροαίρετους ανθρώπους που στεναχώρησα και ζήτησα την κατανόηση τους και σε αυτούς απευθύνθηκα».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024