Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρία καινούργια βιβλιοπωλεία-κοσμήματα άνοιξαν τις πόρτες τους στην Αθήνα

Τρία καινούργια βιβλιοπωλεία-κοσμήματα άνοιξαν τις πόρτες τους στην Αθήνα

Άριστες επιλογές για τις βιβλιοαγορές του χειμώνα που έρχεται

Είναι οπωσδήποτε ευτυχές ότι το βιβλίο δεν πεθαίνει ποτέ, παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν πριν χρόνια ότι θα κατανικηθεί από τον ψηφιακό κόσμο.

Το βιβλίο, η άγρα του, η ανάγνωσή του, η τοποθέτησή του στο σπίτι μας είναι ολόκληρη ιεροτελεστία. Στην Αθήνα έχουμε την τύχη εξαιρετικών βιβλιοπωλείων, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας.

Στις συνοικίες, οι αναγνώστες βρίσκουν καταφύγιο σε βιβλιοχαρτοπωλεία συνήθως, αλλά και αυτό τείνει να αλλάξει.

Τρεις νέες αφίξεις έρχονται στην πόλη και μας προσκαλούν. Τα τρία αυτά βιβλιοπωλεία άνοιξαν πολύ πρόσφατα τις πόρτες τους και ήδη γίνονται στέκια αναγνωστών με άποψη.

Ο Σελιδοδείκτης στην Καλλιθέα αγαπά πολύ τους αναγνώστες

Ο θεολόγος Κύριλλος και η καλή του φίλη και κουμπάρα η Στέφη νοίκιασαν ένα ημιυπόγειο στην οδό Ανδρομάχης, που έμενε άδειο και αναξιοποίητο επί 13 χρόνια. Το γέμισαν με αγάπη και με επιλεγμένες εκδόσεις. Επίσης, με δύο πολυθρόνες για τις στιγμές εκείνες που ένας επισκέπτης επιθυμεί να ξεφυλλίσει ένα βιβλίο ή να χαλαρώσει λίγο σε ένα πνευματικό, cozy περιβάλλον.

Δεν είναι βιβλιοκαφέ και βεβαίως δεν διαθέτει χαρτικά, φωτοτυπίες και σχολικά είδη. Στον «Σελιδοδείκτη», με τα ράφια από λευκό ξύλο πεύκου, η φιλοξενία και η ζεστασιά είναι σοβαρή υπόθεση για τους ιδιοκτήτες.

Παίρνουν πολύ σοβαρά τον πελάτη-αναγνώστη και το αποδεικνύουν: δίπλα στο ταμείο ο προτάσεις είναι αυτές των αναγνωστών! Όποιος επισκεφθεί τον «Σελιδοδείκτη» θα απολαύσει άριστη εξυπηρέτηση, χαμόγελο και εκπτωτικές τιμές.

Όλοι οι τίτλοι έχουν 10% έκπτωση και ορισμένοι αγγίζουν μέχρι και το 40%!

Το Fata Libelli στον Πειραιά έχει άποψη και στιλ

«Pro captu lectoris habent sua fata libelli»,ελληνιστί «σύμφωνα με τις δυνατότητες του αναγνώστη, τα βιβλία έχουν τη μοίρα τους». Η φράση του γραμματικού και λόγιου Terentianus Maurus από το 1286 ενέπνευσε τον Σπύρο Βαλτετσιώτη (συντηρητή έργων τέχνης!) για το όνομα του βιβλιοπωλείου του.

Ο  ίδιος δραστηριοποιείται στον χώρο του βιβλίου από το 1996, έχοντας περάσει από δύο εκδοτικούς και αρκετά βιβλιοπωλεία, με τελευταίο το παγκρατιώτικο Λεξικοπωλείο.

Στον καλαίσθητο χώρο του μικού, πλην πλούσιου σε περιεχόμενο και αισθητική Fata Libelli, καθένας βρίσκει το βιβλίο που του ταιριάζει. Επιλογές για μικρούς, μεγάλους, ψαγμένους και πρωτάρηδες αναγνώστες.

Οι βιβλιόφιλοι Πειραιώτες το έχουν ήδη αγκαλιάσει, αλλά συρρέει κόσμος από όλη την Αθήνα, για να απολαύσει μια ξεχωριστή εμπειρία αγοράς βιβλίων για τους ίδιους ή για δώρα σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Το Σ22 στη Νεάπολη Εξαρχείων φιλοξενεί βιβλία και εκδηλώσεις

Έχοντας ονομαστεί από την οδό Σμολένσκυ και το νούμερο στο οποίο εδρεύει, αυτός ο σύγχρονος χώρος με τον ευρωπαϊκό αέρα άνοιξε μες στο ζόρικο καλοκαίρι του 2021 και έγινε ήδη αγαπημένο στέκι βιβλιόφιλων, φοιτητών και καλλιτεχνικών τύπων.

Ψηλοτάβανο κατάστημα, μωσαϊκό και μια αυλή με ελληνικά δέντρα στήνουν ένα εναλλακτικό σκηνικό για την φιλοξενία τίτλων των εκδόσεων Νεφέλη και όχι μόνο.

Οι σημαντικές εκδόσεις Νεφέλη κλείνουν σαράντα δύο χρόνια και το άνοιγμα το Σ22 ήταν ο ιδανικότερος για να τα γιορτάσουν.

Οι πολυμορφικές βιβλιοθήκες στο κέντρο του χώρου εύκολα μετακινούνται και επιτρέπουν την διεξαγωγή εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Το βιβλίο στο Σ22 δεν αντιμετωπίζεται ως κάτι διανοουμενίστικο και αποστειρωμένο, αλλά  ως είδος πρώτης ανάγκης που πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά μας με τρόπο διαδραστικό και συνεχώς ενδιαφέροντα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024