Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Θα υπάρξουν συνέπειες για τη μεταχείριση έναντι των Αϊτινών μεταναστών, δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ – Θα υπάρξουν συνέπειες για τη μεταχείριση έναντι των Αϊτινών μεταναστών, δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό, μεσούσης της εισροής χιλιάδων Αϊτινών μεταναστών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στους πράκτορες συνοριακών περιπολιών των ΗΠΑ για τη σκληρή μεταχείριση που επιφύλαξαν σε Αϊτινούς μετανάστες στα νότια σύνορα της χώρας, χαρακτηρίζοντας αυτό που συνέβη ως «ντροπή για το έθνος».

Μάλιστα, ο Μπάιντεν είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό, μεσούσης της εισροής χιλιάδων Αϊτινών, η οποία προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή μετά τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, που έδειχναν έφιππους πράκτορες να χρησιμοποιούν τα χαλινάρια εναντίον των μεταναστών.

«Ασφαλώς, αναλαμβάνω την ευθύνη. Είμαι πρόεδρος», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν» πρόσθεσε, αναφερόμενος στους πράκτορες. «Απλά, δεν είναι αυτό που είμαστε».

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, που έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στην ενημέρωση του Τύπου στο Λευκό Οίκο αργότερα σήμερα, έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Παρά τη μεγάλη κατακραυγή που προκάλεσαν οι φωτογραφίες των συνοριοφυλάκων, η πίεση αυξάνεται στον Μπάιντεν για να ενισχύσει τον έλεγχο των συνόρων.

Στο μεταξύ, το Μεξικό προτρέπει τους Αϊτινούς στα σύνορα, να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να επιστρέψουν στα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα, για να ζητήσουν άσυλο.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως η αμερικανικά συνοριοφυλακή σταματάει προσωρινά τη χρήση έφιππων αστυνομικών στο Τέξας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024