Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος - Δεν γίνεται να ρισκάρεις το ανοσοποιητικό κάποιου παιδιού με φυσική λοίμωξη

Βασιλακόπουλος – Δεν γίνεται να ρισκάρεις το ανοσοποιητικό κάποιου παιδιού με φυσική λοίμωξη

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ήταν κατηγορηματικός σε σχέση με τον εμβολιασμό των παιδιών, ενώ κριτίκαρε τα όσα ακούγονται για τα εμβόλια, λέγοντας ότι: «Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook».

Με ξεκάθαρο τρόπο τοποθετήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε σχέση με τα παιδιά που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού και για το τμήμα του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, όταν ξεκίνησε η επιδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων και τώρα το ποσοστό έχει φτάσει  περίπου στο 30%. Όπως ανέφερε  αυτό οφείλεται στη μετάλλαξη Δ και παράλληλα στην αυξημένη ιχνηλάτηση καθώς πραγματοποιούνται πολλά περισσότερα τεστ στα παιδιά σε σύγκριση με πέρσι.

Για τη νόσηση των παιδιών

Ο κ. Βασιλακόπουλος στάθηκε επίσης στους φόβους και τις αμφιβολίες που υπάρχουν γύρω από τον εμβολιασμό των παιδιών. «Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά. Όμως ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η »στραβή» για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;».

Μάλιστα, δήλωσε πως το 11χρονο παιδί του θα είναι από τα πρώτα παιδιά στην ηλικία 5-11 ετών που θα κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα, μιας και η έγκριση για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών από την Pfizer βρίσκεται προ των πυλών, όπως ανέφερε.

Σχολιάζοντας την άποψη πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό τους, τόνισε πως κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της τρέλας και δεν γίνεται ρισκάρεις  να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη. «Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς», είπε χαρακτηριστικά.

«Να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται»

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως υπάρχει ένας «σκληρός πυρήνας» που δεν προσεγγίζεται. «Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, η μειωμένη, σε σχέση με την ΕΕ, εμβολιαστική κάλυψη δεν έχει να κάνει με τρόπους ή μέσα πειθούς αλλά με θέματα παιδείας: «Η άρνηση των ανθρώπων στην αποδοχή των ευρημάτων της επιστήμης (σε σύγκριση με άλλες χώρες του Νότου) δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην γενικότερη παιδεία που λάβαμε σαν λαός τα τελευταία 40 χρόνια. Από εκεί για μένα ξεκινάει το πρόβλημα».

Τέλος ο καθηγητής, αναφορικά με τις αντικρουόμενες απόψεις που εκφράζονται για τα εμβόλια, σχολίασε το εξής: «Είχαμε 3 εκατομμύρια γιατρούς και τώρα έχουμε 10. Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024