Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο - Επικίνδυνη η κατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου

Ρέθυμνο – Επικίνδυνη η κατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου

«Υπάρχει άμεσος κίνδυνος τόσο για το προσωπικό που εργάζεται καθημερινά εκεί όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται προκειμένου να διεκπεραιώσουν διάφορες υποθέσεις», αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης Νίκος Μαλλιαρός.

«Απαράδεκτη και επικίνδυνη» χαρακτηρίζουν την κατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου στο Ρέθυμνο, τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού επισημαίνοντας πως ως πρωτοβάθμιο όργανο έχουν ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δημόσιους λειτουργούς.

«Η κατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Αμαρίου καθημερινά επιδεινώνεται. Μετά τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν παρατηρήθηκαν νέες ρηγματώσεις στην εσωτερική τοιχοποιία, νέες πτώσεις σοβάδων και καθίζηση του δαπέδου του γραφείου της γραμματείας και του διαδρόμου. Παράλληλα, εξωτερικά έχει δημιουργηθεί νέα ρωγμή όπου εμφανίζεται ο εσωτερικός σοβάς του κτιρίου (…) υπάρχει άμεσος κίνδυνος τόσο για το προσωπικό που εργάζεται καθημερινά εκεί όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται προκειμένου να διεκπεραιώσουν διάφορες υποθέσεις», αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης Νίκος Μαλλιαρός.

Ο δήμαρχος Αμαρίου και πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Παντελής Μουρτζανός, έλαβε γνώση των ανωτέρω, ανταποκρίθηκε άμεσα και πρότεινε τη δωρεάν παραχώρηση χώρου από το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Κουρητών. Με έγγραφό του στις 28 Ιουλίου, ο δήμος γνωστοποίησε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ότι προτίθεται να παραχωρήσει στο δημοτικό ακίνητο, όροφο συνολικού εμβαδού περίπου 190 τ.μ. δωρεάν και παράλληλα θα παρέχει νερό και ρεύμα. Επίσης, αναφέρει ότι, έχει ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση από την περιφέρεια Κρήτης, για τις απαραίτητες τροποποιήσεις που είχαν υποδειχθεί από τον μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης του Α.Ε.Α. κατά την αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει την 22/06/2021.

«Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει γνώση όλων των ανωτέρω, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση ως προς την αποδοχή ή όχι της παραχώρησης του κτιρίου που προτείνει ο Δήμος Αμαρίου», αναφέρει η ένωση τονίζοντας πως: «Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου σε νέο και ασφαλές κτίριο, πριν την έλευση του χειμώνα, όπου εκτιμάται ότι το κτίριο θα υποστεί και νέες φθορές με απρόβλεπτα αποτελέσματα… Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε τις ζωές των συναδέλφων μας, που εργάζονται στο Α.Τ. Αμαρίου».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024