Θεσσαλονίκη – Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μετά από καταδίωξη
Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αντίσταση, απείθεια ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αντίσταση, απείθεια ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Οι αστυνομικοί του τμήματος εντόπισαν στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας (ύψος Ασπροβάλτας) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν. Ο 19χρονος οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και στην περιοχή της Ρεντίνας εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από καταδίωξη συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και συνελήφθησαν ο 29χρονος συνοδηγός και πέντε αλλοδαποί (2 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών, ο ένας ανήλικος).
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).