Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγινε κατά τη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Την ανάγκη να αποχωρήσουν άμεσα όλα τα ξένα στρατεύματα και οι μισθοφόροι από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών δυνάμεων, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγινε κατά τη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η υπουργική Διάσκεψη για τη Λιβύη έγινε με τη συμμετοχή των χωρών της Διαδικασίας του Βερολίνου, όμορων Αφρικανικών κρατών και της Ελλάδας και της Ισπανίας, οι οποίες συμμετείχαν ως παρατηρητές.

«Σήμερα, στη διάσκεψη για τη Λιβύη, επιβεβαίωσα τη στήριξη των ΗΠΑ στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων, σύμφωνα με την απόφαση 2570 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και την ανάληψη ευθυνών μέσω της ανανέωσης της αποστολή έρευνας του ΟΗΕ» έγραψε ειδικότερα.

Παράλληλα, στην επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ σημειώνεται πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επαναβεβαίωσε την αμερικανική στήριξη στην κυρίαρχη, σταθερή, ενιαία και ασφαλή Λιβύη, η οποία πρέπει να είναι απαλλαγμένη από ξένες παρεμβάσεις.

Έδωσε έμφαση στις επικείμενες εκλογές και κάλεσε τους ηγέτες της Λιβύης να κάνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να εξασφαλιστεί πως θα είναι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr