Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ένα tablet με έκανε να προδώσω το laptop μου

Πώς ένα tablet με έκανε να προδώσω το laptop μου

Το MatePad 11 της Huawei αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει εδώ και καιρό

Όσο και να σε βολεύει ένα laptop, δεν είναι πάντα εύκολο να το παίρνεις μαζί σου. Και η καθημερινότητα της δουλειάς ενός δημοσιογράφου, περιλαμβάνει πολλή μετακίνηση – και πολλές σημειώσεις, που καλό είναι να μη γίνονται στο χέρι εν έτει 2021. Χρειαζόμουν, λοιπόν, κάτι πολύ ελαφρύ, αλλά παράλληλα εργονομικό. Θα μπορούσε, άραγε, ένα tablet να καλύψει τις επαγγελματικές μου ανάγκες;

Αυτή την ερώτηση έκανα στον υπάλληλο του καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών και εκείνος υπήρξε κατηγορηματικός: Η λύση που έψαχνα ήταν το MatePad 11 της Huawei, που θα μπορούσε να μου προσφέρει όσα και το laptop μου, αλλά και να… συνεργαστεί μαζί του ή με τον υπολογιστή του γραφείου, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές τους. Ομολογώ ότι αρχικά υπήρξα δύσπιστη. Όμως τώρα που έχω δοκιμάσει στην πράξη, έχω τουλάχιστον 5+1 λόγους να δηλώνω ενθουσιασμένη.

1. Είναι όντως σαν laptop, και ας μην είναι

Εκτός της ξεκούραστης οθόνης του – που στην πραγματικότητα είναι σίγουρα καλύτερη από του laptop μου, αλλά θα το αναλύσουμε περισσότερο παρακάτω – το Magnetic Keyboard που μαζί με το M-Pencil μου δόθηκε ως δώρο με την αγορά του, μου επιτρέπει να δημιουργώ ένα μίνι γραφείο όπου κι αν βρίσκομαι, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρω ογκώδεις τσάντες.

Και χάρη στη λειτουργία Multi-Window, μπορώ να έχω ανοιχτές ταυτόχρονα έως και τέσσερις εφαρμογές – αλλά και δύο ενεργά παράθυρα (floating windows) – που μου αφήνουν χώρο για πιο αποτελεσματικό multi-tasking. Όταν δεν τα χρειάζομαι πια, μπορώ να τα αποθηκεύσω στο App Bubble για να τα ξαναβρώ με ευκολία ανά πάσα στιγμή.

2. Χαίρομαι να το βλέπω

Είπαμε, η εικόνα αξίζει ξεχωριστής μνείας. Όταν με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για το πρώτο tablet της Huawei που υποστηρίζει «refresh rate 120 Hz», ομολογώ ότι δεν κατάλαβα και πολλά. Στην πορεία όμως, τα φανταστικά ρευστά γραφικά του μου έδωσαν όλες τις εξηγήσεις που χρειαζόμουν. Και σε συνδυασμό με τα ζωντανά χρώματα που προσφέρει η χρωματική παλέτα DCI-P3, βίντεο και εικόνες αποκτούν ευκρίνεια που δεν μπορεί παρά να σε ενθουσιάσει, ενώ παράλληλα το tablet ανταποκρίνεται ακόμη και στο πιο φρενήρες scrolling.

Όμως επειδή μιλάμε για δουλειά, το κυριότερο για εμένα είναι άλλο: Το Huawei MatePad 11 έχει σχεδιαστεί για τα μάτια μας μόνο, φροντίζοντας να ελαχιστοποιεί την έκθεσή μας στο μπλε φως και στις αναλαμπές – τους βασικούς ενόχους για εκείνο τον πονοκέφαλο που μας πιάνει μετά από μια ολόκληρη μέρα μπροστά στις οθόνες. Οι πιστοποιήσεις TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) και TÜV Rheinland Flicker Free εγγυώνται ότι ακόμη κι αν περάσω ώρες μπροστά στo MatePad 11, εκείνο θα με φροντίζει σαν τα μάτια του.

3. Καθαρή επιφάνεια εργασίας σημαίνει καθαρό μυαλό

Όπως ένα γραφείο γεμάτο περιττή χαρτούρα μειώνει τη συγκέντρωσή μας και μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς, έτσι και μια παραφορτωμένη επιφάνεια εργασίας στην καλύτερη περίπτωση προκαλεί ζαλάδα. Η επιφάνεια εργασίας του MatePad 11 είναι μια όαση: Οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ συχνότερα εμφανίζονται στο Bottom Dock, ώστε να μην χρειαστεί να τις ψάξω, ενώ τα Service Widgets μου εμφανίζουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και με αφήνουν να αξιοποιήσω ορισμένες λειτουργίες των εφαρμογών μου, χωρίς να χρειαστεί να τις ανοίξω. Και βέβαια, μπορώ να τα ρυθμίσω όπως θέλω, ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες μου.

Το αποτέλεσμα: Στην οθόνη μου εμφανίζονται μόνο οι σημαντικότερες πληροφορίες, σε ένα καθαρό και οργανωμένο περιβάλλον χρήσης.

4. Έχει τον ρόλο του και στο γραφείο

Όταν πρωτοαπέκτησα το MatePad 11 πίστευα ότι θα το χρησιμοποιώ αποκλειστικά όταν δουλεύω εκτός γραφείου και για την σπιτική μου ψυχαγωγία. Τελικά, αποδείχθηκε ότι έχει τον ρόλο του και στο πλευρό του σταθερού μου υπολογιστή – και με το παραπάνω – αφού χάρη στη λειτουργία Multi-Screen Collaboration, υπολογιστής και tablet αλληλεπιδρούν και συνεργάζονται.

Αν το σχέδιο είναι μέρος της δουλειάς σας, η λειτουργία Mirror, που σας επιτρέπει να προβάλλετε την οθόνη του υπολογιστή στο tablet και να το μετατρέπετε σε επιφάνεια σχεδίασης θα σας φανεί πολύτιμη. Από την πλευρά μου, συνδέοντας το PC με το MatePad 11 αποκτώ μια σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας, ενώ μπορώ να μεταφέρω αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη πιο εύκολα από ποτέ χάρη στη λειτουργία Collaborate Mode. Είτε πρόκειται για κείμενα, είτε για εικόνες ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο, το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι ένα απλό drag & drop από τη μια συσκευή στην άλλη.

5. Έχει κερδίσει την πρώτη θέση στην ψυχαγωγία μου

Δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι από όταν απέκτησα το MatePad 11 δεν έχω ξαναδεί ταινία στο laptop. Ακόμη και όταν θέλω να παρακολουθήσω βίντεο με υψηλό frame rate (ή να παίξω αντίστοιχα παιχνίδια), η εξαιρετική του οθόνη μού επιτρέπει να βυθιστώ στα ρευστά γραφικά – ενώ η τεχνολογία προσαρμογής του frame rate εξασφαλίζει την εξοικονόμηση μπαταρίας στις στιγμές που τη χρειάζομαι περισσότερο. Φυσικά, σίγουρα δεν βλάπτει καθόλου ο πεντακάθαρος ήχος από το ηχοσύστημα τετραπλών ηχείων και τεσσάρων καναλιών, σχεδιασμένο και ρυθμισμένο από τους εξειδικευμένους ηχολήπτες της Harman/Kadron που αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την εμπειρία θέασης.

Και κάτι ακόμη που αισθάνομαι υποχρεωμένη να αναφέρω: Αν είστε λάτρης του ηλεκτρονικού shopping, όπως εγώ, το αναβαθμισμένο App Multiplier του MatePad 11 θα κάνει τα ψώνια σας ακόμη πιο απολαυστικά. Πλέον, έχετε τη δυνατότητα να εκτελείτε δυο εργασίες ξεχωριστά στο περιβάλλον της ίδιας εφαρμογής, χάρη στη νέα λειτουργία κλειδώματος παραθύρου. Για παράδειγμα, αν διχάζεστε ανάμεσα σε δυο ζευγάρια παπούτσια που μοιάζουν μεταξύ τους αρκετά, μπορείτε να τα έχετε ανοιχτά ταυτόχρονα σε δυο ξεχωριστά παράθυρα και να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά τους.

6. Με έπεισε να χρησιμοποιήσω τη γραφίδα – και μου άρεσε

Μπορεί να το άφησα για το τέλος, όμως ανήκει σίγουρα στα σημαντικά: Η γραφίδα δεύτερης γενιάς Huawei M-Pencil που επίσης έλαβα ως δώρο με το MatePad 11 είναι μακράν η πιο βολική που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Χάρη στη μύτη με επένδυση από πλατίνα, εμφανίζει τόσο χαμηλό delay (έως και 2ms σε συνδυασμό με την ταχύτατη απόκριση του MatePad 11) και τόσο υψηλή ευαισθησία στην πίεση (υποστηρίζει 4.096 διαφορετικά επίπεδα) που πρακτικά δεν αισθάνεσαι καμιά διαφορά με το να γράφεις σε χαρτί.

Και αρκεί να τοποθετήσω τη γραφίδα μου δίπλα στο tablet και να τα συνδέσω μαγνητικά ώστε να είναι έτοιμη για χρήση, αλλά και να αρχίσει να φορτίζει.

Γραφίστες, σχεδιαστές και λοιπές καλλιτεχνικές φύσεις σίγουρα θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι το M-Pencil υποστηρίζει διπλό πάτημα, που του επιτρέπει να λειτουργεί και ως γόμα, Instant Shape, Instant Table, κλπ.

Όμως για εμένα, το σημαντικότερο είναι άλλο: Χάρη στην καινοτόμα λειτουργία Huawei FreeScript, οι χειρόγραφες σημειώσεις μου μετατρέπονται σε πραγματικό χρόνο σε ψηφιακό κείμενο. Και δεν μπορείτε να φανταστείτε καν πόσο βολικό είναι αυτό αν δεν το έχετε ζήσει.

Σε περίπτωση που θέλετε να ζήσετε κι εσείς την εμπειρία του Huawei MatePad 11, μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, Public, MediaMarkt, WIND, Electronet, You.gr, WelcomeStores, Euronics και Expert Hellas.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024