Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στη Ρόδο - Το προφίλ του δράστη - Πώς τον περιγράφει η μητέρα του

Γυναικοκτονία στη Ρόδο – Το προφίλ του δράστη – Πώς τον περιγράφει η μητέρα του

Τη δική της εκδοχή δίνει η μητέρα του γυναικοκτόνου για τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα.

Η νέα γυναικοκτονία στη Ρόδο επαναφέρει εμφατικά το ζήτημα της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, καθώς τα θύματα της σεξιστικής βίας συνεχώς αυξάνονται. Ο δράστης όπως όλα δείχνουν είχε κακοποιητικό παρελθόν τόσο με την πρώην σύζυγό του όσο και με πρώην συντρόφους του, ενώ η Δώρα τον χώρισε αναγνωρίζοντας στη συμπεριφορά του επικίνδυνα σημάδια κτητικότητας.

Η μητέρα του δράστη, που μετά το έγκλημα αυτοκτόνησε, μιλάει για τον γιο της και για τους λόγους που κατά τη γνώμη της σκότωσε τη Δώρα.

Μιλώντας στο MEGA, αναφέρει: «Έγινε το γεγονός;…Τελείωσε. Έφυγε το παιδί μου; Ήταν και οι δύο δυναμικοί. Δεν ρίχνω βάρος σε κανέναν. Κι ο γιος μου έκανε απλά λάθος επιλογές. Κι ήταν πολύ ευαίσθητος. Έμπλεξε με λάθος πρόσωπα. Δεν κατηγορώ καμία, καμία δεν κατηγορώ. Καμία. Η κάθε μία κατά τη δύναμή της. Το παιδί μου έμπλεξε με λάθος άτομα. Το παιδί μου είναι καλό. Έμπλεξε λάθος. Απλά».

Η Δώρα είχε φύγει

«Είχαν ένα κακό. Ένα κακό… και οι δύο έψαχναν… δεν ξέρω… εκείνη έκανε την αρχή, ακολούθησε και ο δικός μου… Έψαχνε το παρελθόν ο ένας του άλλου… και με ποιους, και με πόσους και με τι και μ’ αυτό… Χαζομάρες… Κι εκείνος είχε… την αγαπούσε κι ήθελε να την κρατήσει. Μου λέει “μαμά, όλα διορθώνονται”. Του λέω “δεν βελτιώνονται οι άνθρωποι…” Ναι, αλλά ρε μάνα, την αγαπάω’.

Κι εκείνη μια μέρα έφυγε. Κατέβασε τις κουρτίνες, κατέβασε… πήρε τα σεντόνια, πήρε τις πετσέτες, ό,τι είχε φέρει μέσα στο σπίτι. Τέσσερις η ώρα το πρωί έφυγε. Κι 7 του μήνα, παραμονή στο γενέθλιο της Παναγίας, ξαναγύρισε η Ντόρα. Της λέω “αγάπη μου, κοριτσάκι μου, δεν ανοίγουμε τη πόρτα και φεύγουμε, δεν παραιτούμαστε έτσι”. Οκτώ φορές είχε φύγει και κοπάναγε τις πόρτες».

Όχι μία, αλλά δύο γυναίκες από το παρελθόν του 42χρονου δολοφόνου της Ντόρας στη Ρόδο είχαν φτάσει στο σημείο να πάνε στην αστυνομία και να τον μηνύσουν επειδή της χτύπαγε και τις απειλούσε. Η κατ΄εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά του, δεν ήταν αρκετή για να τεθεί υπό περιορισμό από τις αρχές. Και αυτή η συμπεριφορά επαναλμβανόταν.

Η Ντόρα δεν πρόλαβε να σωθεί από τα χέρια του ανθρώπου που της είχε κάνει τη ζωή κόλαση τους τελευταίους μήνες. Το σοκ για την πρώην σύντροφό του όταν έμαθε ότι η 32χρονη εκπαιδευτικός είχε εκτελεστεί από εκείνον, ήταν μεγάλο.

Κι εκείνη όπως και οι άλλες γυναίκες στη ζωή του, τον είδε στην πορεία να αλλάζει συμπεριφορά και δεν τον αναγνώριζε.

«Είναι λογικό ένας άνθρωπος 33 ετών, που έχασε το φως του από τη μια στιγμή στην άλλη, να έχει ένταση. Να έχει νεύρα. Είναι λογικό. Κι η κοπέλα, επειδή έπρεπε να τον φροντίζει, έπρεπε… Κι εκείνη τον παράτησε γιατί έπαθε το ατύχημα, το κατάλαβες; Ξέρεις τι είπε; “Εγώ νοσοκόμα του δε θα γίνω”. Τα λένε όλα από την πλευρά τους», αναφέρει η μητέρα του.

Βεβαρυμμένο παρελθόν

Ο δολοφόνος και αυτόχειρας φέρεται να ζήλευε παθολογικά τη νεαρή Ντόρα, σε σημείο που απαιτούσε να κοιμάται την ίδια ώρα με εκείνον, να μην βγαίνει, να μην κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ακόμα και το να μην βλέπει τηλεόραση μόνη της.

Η εν ψυχρώ δολοφονία της θύμισε κατά πολύ την απειλητική επίσκεψη που είχε κάνει ο δολοφόνος στη δουλειά της πρώην συντρόφου του συνοδευόμενος από έναν ακόμα άνδρα.

Η μητέρα του 42χρονου ωστόσο, έχει άλλη άποψη.

«Η ενδοοικογενειακή βία δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Αφορά και τους άνδρες. Κι αυτό δεν το έλεγε ποτέ γιατί δεν ήθελε. Ντρεπόταν. Λέει ‘ρε μάνα, εγώ θα βγω έξω στη κοινωνία και θα πω ότι με χτύπησε γυναίκα;’ Ρίχνουν ξύλο και οι γυναίκες… σήμερα. Δεν ρίχνουν μόνο οι άνδρες».

Η πρώην γυναίκα του υποστηρίζει, ότι ήταν η συμπεριφορά του και οι απειλές που την οδήγησαν στο διαζύγιο και στα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του.

Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι ο 42χρονος είχε φτάσει στο σημείο να την απαγάγει, βάζοντάς την να οδηγεί το αυτοκίνητό της με εκείνον στο πίσω κάθισμα να τη σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024