Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει στους ρομποτικούς γεωργούς της Σίλικον Βάλεϊ

Ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει στους ρομποτικούς γεωργούς της Σίλικον Βάλεϊ

Η Iron Ox χρησιμοποιεί ρομπότ σε συνδυασμό με υδροπονικό σύστημα που καταναλώνει 90% λιγότερο νερό σε σχέση με τις συμβατικές καλλιέργειες.

Την ώρα που η Καλιφόρνια βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμα περίοδο ξηρασίας, εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ που χρησιμοποιεί ρομπότ για βιώσιμες καλλιέργειες εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων από την Breakthrough Energy του Μπιλ Γκέιτς και άλλους επενδυτές.

Η Iron Ox χρησιμοποιεί ρομπότ σε συνδυασμό με υδροπονικό σύστημα που καταναλώνει 90% λιγότερο νερό σε σχέση με τις συμβατικές καλλιέργειες, είπε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός της Μπράντον Αλεξάντερ.

Στο θερμοκήπιο της εταιρείας στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνια, έκτασης ενός στρέμματος, το αυτόνομο ρομπότ Grover μεταφέρει παλέτες με βασιλικούς, τις οποίες επιθεωρεί ένα δεύτερο ρομπότ με αισθητήρες που παρακολουθούν τα επίπεδα αζώτου και οξέων στο νερό του υδροπονικού συστήματος.

Δύο ρομπότ συνεργάζονται για τη μεταφορά και τον έλεγχο της παραγωγής (Reuters)

Η γεωργία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Καλιφόρνια, όμως τα αποθέματα νερού μειώνονται ανησυχητικά. Η τελευταία μεγάλη ξηρασία την περίοδο διήρκεσε πέντε χρόνια, από το 2012 έως το 2017, με αποτέλεσμα να επιβληθούν όρια στην κατανάλωση και να ξεσπάσουν φονικές πυρκαγιές.

Η Iron Ox καλλιεργεί βασιλικό και φράουλες και ελπίζει να επεκταθεί στον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και την τομάτα. Κατασκευάζει επίσης μεγαλύτερα θερμοκήπια, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, στο Λόκχαρτ του Τέξας.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ, η υδροπονία –η καλλιέργεια φυτών χωρίς χώμα- είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης για τη μελλοντική βιώσιμη γεωργία.

«Θα πρέπει να επανασχεδιάσουμε ολόκληρη τη διαδικασία» είπε.

Εκτός από την Breakthrough Energy του Γκέιτς, στην εταιρεία επένδυσαν επίσης οι Crosslink Capital, R7 Partners και Pathbreaker Ventures, μεταξύ άλλων.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024