Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωτσιόπουλος - Ανησυχία για τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα

Κωτσιόπουλος – Ανησυχία για τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα

Ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας μίλησε για τα δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με το πόσοι έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κοροναϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην πορεία των εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος. Ο γενικός γραμματέας, ανάμεσα σε άλλα, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανησυχία για τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκονται οι εμβολιασμοί στην περιοχή.

Ο κ. Κωτσιόπουλος μίλησε συνολικά για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και στα νέα δεδομένα που προκαλούν ανησυχία για την πόλη και για άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Για τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη

Ο κ. Κωτσιόπουλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η εσπευσμένη χτεσινή επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη, επισήμανε ότι το τελευταίο δεκαήμερο καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη αύξηση κατά 10% στους ασθενείς με κοροναϊό στις ΜΕΘ και κατά 36% στις απλές κλίνες. Την ίδια ώρα, ο εμβολιασμός στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, «λίγο πάνω από το 50%, πολύ πιο πίσω από τον μέσο όρο της χώρας και αυτό που είναι που μας απασχολεί. Δεν γίνεται η Βόρεια Ελλάδα να υπολείπεται της υπόλοιπης χώρας».

Το Plan B για τα παιδιά

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά και κατ’ στις νοσηλείες, ο κ. Κωτσιόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει ετοιμότητα σε μεγάλο βαθμό. Πρόσθεσε, επίσης, πως έχει ήδη καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο για όλα τα νοσοκομεία όλης της χώρας που προβλέπει «αύξηση των κλινών παντού και αύξηση των διαθέσιμων μονάδων εντατικής θεραπείας για παιδιά», κάτι που εύχεται να μη χρειαστεί. Επίσης, γνωστοποίησε ότι χτες συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών και ζήτησε τη συνδρομή τους για νοσηλεία παιδιών με Covid-19 ή για την παροχή κλινών σε παιδιατρικές ΜΕΘ για παιδιά ασθενείς non Covid.

Το σχέδιο προβλέπει την παροχή 200 κλινών σε όλη τη χώρα και 30 κλινών ΜΕΘ. «Αυτό πιστεύω πως θα είναι επαρκές τουλάχιστον για το φθινόπωρο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να μην έχουμε μεγαλύτερο αριθμό». Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ένα Plan B που ευχόμαστε να μη βγάλουμε ποτέ από το συρτάρι».

Ποιες άλλες περιοχές είναι κοντά στο «κόκκινο»

Επίσης, ο κ. Κωτσιόπουλος χτύπησε «καμπανάκι» και για άλλες περιοχές όπως τα Γιαννιτσά, η Βέροια και η Κοζάνη, όπου οι νοσηλείες αυξάνονται με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο διακομιδής ασθενών από εκείνες τις περιοχές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Δεν θέλουμε να καταλήξουν τα νοσοκομεία της πόλης και πάλι μονοθεματικά, όπως το περασμένο φθινόπωρο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να κάνουμε το ΕΣΥ μονοθεματικό. Είναι κρίμα για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία και δεν μπορούν να περιμένουν σε λίστες αναμονής».

Τέλος, τόνισε πως δεν χρειάζεται να κλείσει κάποια δραστηριότητα αρκεί οι πολίτες να εμβολιαστούν και να ακολουθούν τις συστάσεις των ειδικών.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024