Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Efood – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι διανομείς με 24ωρη απεργία

Efood – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι διανομείς με 24ωρη απεργία

Τα σωματεία των εργαζομένων στον επισιτισμό και οι διανομείς, μετά τη χθεσινή προειδοποιητική στάση εργασίας και μοτοπορεία, προκήρυξαν 24ωρη απεργία για αύριο.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι διανομείς της efood με 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Τα σωματεία των εργαζομένων στον επισιτισμό και οι διανομείς, μετά τη χθεσινή προειδοποιητική στάση εργασίας και μοτοπορεία, προκήρυξαν 24ωρη απεργία για αύριο.

Κι αυτό καθότι έκριναν ότι οι απαντήσεις που έλαβαν από στελέχη της εταιρείας στα αιτήματα που έθεσαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν χθες, δεν ήταν ικανοποιητικές.

Τι απαιτούν οι εργαζόμενοι

Τα σωματεία απαιτούν εδώ και τώρα: Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου, με απευθείας πρόσληψη από την «e-food», με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Επίσης διεκδικούν:

Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων. Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.λπ., σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και σε εξωτερικούς χώρους. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας, ένσημα Βαρέα – Ανθυγιεινά, εταιρικό κινητό και δίκυκλο). Χώρους με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζόμενων διανομέων.

Πέραν των αντιδράσεων των διανομέων η Οnline Delivery καλείται να πάρει θέση και έναντι της κίνησης της νεοεισερχόμενης στην ελληνική αγορά Rocket Delivery να ανακοινώσει ότι θα προσλάβει με συμβάσεις αορίστου χρόνου 500 διανομείς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024