Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γερμανία σταματά να πληρώνει όσους ανεμβολίαστους γιατρούς μπαίνουν σε καραντίνα

Η Γερμανία σταματά να πληρώνει όσους ανεμβολίαστους γιατρούς μπαίνουν σε καραντίνα

Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με την επάρκεια εμβολίων και τη δυνατότητα πλέον όλων να εμβολιαστούν για τον κοροναϊό, αναφέρεται στο έγγραφο.

Την κατάργηση της αμειβόμενης αναρρωτικής άδειας για όποιον τίθεται υποχρεωτικά σε προληπτική καραντίνα και δεν έχει εμβολιαστεί για τη λοίμωξη Covid-19, αναμένεται να αποφασίσουν την Τετάρτη τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Bild, η οποία έχει στη διάθεσή της το σχέδιο της απόφασης που έχει ήδη εγκριθεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, από τις 11 Οκτωβρίου, αν κάποιος ανεμβολίαστος πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, είτε επειδή επιστρέφει από το εξωτερικό, είτε επειδή είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν θα συνεχίσει να αμείβεται κανονικά από την εργασία του, όσο διάστημα παραμένει σε απομόνωση.

Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με την επάρκεια εμβολίων και τη δυνατότητα πλέον όλων να εμβολιαστούν για τον κοροναϊό, αναφέρεται στο έγγραφο. Εξαίρεση θα γίνεται μόνο σε άτομα, τα οποία για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και σε άτομα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην γενική οδηγία για εμβολιασμό.

Από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται επίσης και το δωρεάν τεστ για κοροναϊό που δικαιούνταν έως τώρα όλοι οι πολίτες μία φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Handelsblatt, στη συζήτηση θα τεθεί και το ενδεχόμενο εισαγωγής υποχρεωτικού τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε συγκεκριμένους κλάδους.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024