Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλια - Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δωρίσουν άλλες 500 εκατομμύρια δόσεις από το σκεύασμα των Pfizer και BioNTech

Εμβόλια – Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δωρίσουν άλλες 500 εκατομμύρια δόσεις από το σκεύασμα των Pfizer και BioNTech

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν μίλησε για τα εμβόλια και το πόσα χρήματα έχουν αποφασίσει να δωρίσουν οι ΗΠΑ για τη διάθεσή τους σε κράτη που δεν μπορούν να προμηθευτούν σκευάσματα των φαρμακευτικών εταιρειών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να δωρίσει άλλες 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την COVID-19 που παράγουν οι Pfizer/BioNTech σε διάφορες χώρες όλου του κόσμου, αυξάνοντας σε πάνω από 1 δισεκ. δόσεις τη συνολική ποσότητα των εμβολίων που έχουν δεσμευθεί πως θα διαθέσουν, σύμφωνα με πηγή ενημερωμένη σχετικά με τα σχέδιά της που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα είναι σήμερα ο οικοδεσπότης ψηφιακής παγκόσμιας συνόδου για την πανδημία του νέου κοροναϊού και αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα δέσμευση της Ουάσινγκτον με την ευκαιρία αυτή.

Χθες, ο ένοικος του Λευκού Οίκου συνόψισε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την αμερικανική συνεισφορά λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει υποσχεθεί να δαπανήσει 15 δισεκ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει τη διάθεση 160 εκατομμυρίων εμβολίων σε άλλα κράτη.

Εμβόλια έχουν πάει ήδη σε 100 χώρες

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη αγοράσει 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech που δώρισε μέσω του συστήματος COVAX, του οποίου επικεφαλής έχει τεθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Εμβόλια έχουν ήδη φθάσει σε 100 χώρες, είπε ο κ. Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι θα εξαγγείλει επιπρόσθετες δεσμεύσεις σήμερα.

Οι ΗΠΑ πιέζουν άλλες χώρες να υιοθετήσουν τους στόχους που έχουν θέσει για να ξεπεραστεί η πανδημία, ιδίως το να εξασφαλιστεί ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2022, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι εποπτικοί φορείς ενδέχεται να εγκρίνουν τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους μεγαλύτερους σε ηλικία Αμερικανούς και άλλες ευπαθείς ομάδες εντός της εβδομάδας, ώστε η κυβέρνηση να αρχίσει να τη διανέμει από την Παρασκευή.

Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τις αναμνηστικές δόσεις τουλάχιστον για αυτή την κατηγορία του πληθυσμού προτού συνεδριάσουν αρμόδιοι σύμβουλοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), μέσα στην ημέρα.

Καθώς το χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες βαθαίνει σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καλέσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ και άλλα κράτη με υψηλά εισοδήματα να αναβάλουν τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν ώστε να αρχίσουν να χορηγούνται οι πρώτες δόσεις σε πολλές φτωχότερες χώρες όπου η ανοσοποίηση καθυστερεί. Η έκκληση όμως αγνοήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024