Η νέα υπόθεση αφορά το Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα δύο γυναίκες υπαλλήλους (μια νοσηλεύτρια και μια γραμματέα) αλλά και μια γιατρό (πλαστική χειρουργό), που πήρε το εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και οι τρεις συνελήφθησαν.

Τα περιστατικά με μαϊμού εμβολιασμούς προκειμένου να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό δυστυχώς αυξάνονται.

Όταν όμως η απάτη αφορά γιατρούς, που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα, το γεγονός είναι ακόμη πιο σοβαρό και επικίνδυνο ως προς τα μηνύματα που στέλνει.

Η νέα υπόθεση αφορά το Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα δύο γυναίκες υπαλλήλους (μια νοσηλεύτρια και μια γραμματέα) αλλά και μια γιατρό (πλαστική χειρουργό), που πήρε το εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η γιατρός είχε φίλη τη νοσηλεύτρια και την ρώτησε αν μπορεί να της δώσει το πιστοποιητικό χωρίς να κάνει το εμβόλιο, όπως και έγινε.

Ωστόσο, η νοσηλεύτρια πέταξε τη δόση του εμβολίου, κάποιος τη βρήκε και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Τελικά συνελήφθη η νοσηλεύτρια, η γραμματέας και η γιατρός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «μαϊμού» εμβολιασμός φαίνεται να έχει καταγραφεί και σε βίντεο από την ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr