Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννα

Ιωάννα

Ο αγώνας που δίνει συγκλονίζει, η συνειδητοποίηση της ευκολίας με την οποία αποκαλύφθηκε ότι μπορεί κανείς να προμηθευτεί ένα φονικό όπλο σοκάρει.

20 Μαΐου 2020. Η είδηση πως 34χρονη δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι γίνεται πρώτο θέμα. Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για «ερωτική αντιζηλία». Τα social media πλημμυρίζουν από καφενειακές αναλύσεις και χυδαία σχόλια. Για το εάν «έκλεψε τον άντρα άλλης», εάν ήταν «επίθεση εκδίκησης από πικραμένη σύζυγο», τα περισσότερα με την ίδια κατάληξη: «ναι αποτρόπαιο, αλλά…». Και βέβαια, για την ορθή απόδοση και κατανόηση όσων πραγματικά πιστεύει κάποιος, συνιστάται διαγραφή όλων όσων στην πρόταση προηγούνται του «αλλά». Απύθμενος σεξισμός, κόμπλεξ, προσωπικές προβολές, ένα εκρηκτικό μείγμα προκαλεί σχόλια μίσους, πολλά εκ των οποίων από κατά δήλωσή τους φεμινίστριες, που κάνουν σαματάδες όταν εντοπίζουν κάτι μη politically correct.

Τα ρεπορτάζ που ακολουθούν συνεχίζουν τον σεξιστικό παροξυσμό. Από το Instagram του θύματος της κτηνώδους επίθεσης ανασύρονται φωτογραφίες με μαγιό, κοντά φορέματα – που φορούν όλα τα νέα κορίτσια -, πλάι σε φωτογραφίες από ταξίδια, που προβάλλονται όλα μαζί σε λούπα. Media και κάποιοι δημοσιογράφοι εργαλειοποιούν τις εικόνες μαζί με το θολό ακόμα κίνητρο της επίθεσης για να χτίσουν την προσωπικότητα που αποφάσισαν να της προσδώσουν. Οι πολίτες αδιαφορούν. Ο αγώνας που δίνει συγκλονίζει, η συνειδητοποίηση της ευκολίας με την οποία αποκαλύφθηκε ότι μπορεί κανείς να προμηθευτεί ένα φονικό όπλο σοκάρει. Ωσπου φτάνει η μέρα της δίκης. Νέες εκδηλώσεις σεξισμού, αυτή τη φορά από τον συνήγορο του θύματος που εξαιρεί τις γυναίκες ενόρκους. Η Εφη, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει την Ιωάννα κρύβεται. Οι πληροφορίες καταιγιστικές και τόσο σκληρές, που δύσκολα κανείς τις «μεταβολίζει». «Δεν ήθελε να δει το πρόσωπό της, το 93% υπέστη εγκαύματα», «η μητέρα της κατηγορουμένης χαρακτήρισε βρωμιάρηδες τους δημοσιογράφους που επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί της». Ολα σβήνουν μπροστά στην εικόνα της Ιωάννας. Η αγέρωχη παρουσία της συγκλονίζει. Πλάι στη δειλία της θύτριας, η τόλμη του θύματος. Κοντοστέκεται να κάνει δηλώσεις και η κάμερα μεταφέρει το πιο ισχυρό μήνυμα δύναμης.

Χθες έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη. Λόγος ουσιαστικός, ψύχραιμος, με παροιμιώδη αξιοπρέπεια και καλοσύνη. «Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα από θάνατο», «οι φωτογραφίες από τα χειρουργεία είναι τρόπος να συνειδητοποιώ ότι δεν θα είμαι ξανά όπως ήμουν». Το νομικό μας σύστημα φτωχό και άδικο. Ανώτατη ποινή για την κτηνωδία 15 έτη. Δηλαδή 5 χρόνια φυλακή. «Είναι σοκαριστικό ότι θα πονάω 10 χρόνια και εκείνη σε 5 χρόνια θα είναι ελεύθερη». Αυτή τη σκέψη δεν πρέπει να ξεχάσουν οι ένορκοι και οι δικαστές. Αλλά και ο νομοθέτης. Και εμείς ως κοινωνία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024