Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου στις 23 Σεπτεμβρίου με θέμα το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου «Μαραντόνα» που συνδιοργανώνουν δύο ελληνικά πανεπιστήμια

Με πρωτοβουλία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών συνδιοργανώνουν ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, για Έλληνες και πρόσφυγες μαθητές.

Στόχος του τουρνουά είναι να φέρει κοντά παιδιά ημεδαπής και αλλοδαπής καταγωγής, που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες, με δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο όπως και όλα τα αθλήματα, καταρρίπτουν κάθε μορφή ρατσιστικής και ταξικής διάκρισης. Η πρωτοβουλία αφιερώνεται στο πρότυπο ποδοσφαιρικής ιδιοφυίας Ντιέγκο Μαραντόνα με έμφαση στην κοινωνική ευαισθησία που χαρακτήρισε την προσωπικότητά του.

Το ποδοσφαιρικό σκέλος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (γήπεδο Τζιτζιφιών Δήμου Καλλιθέας) στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2021. Η πρωτοβουλία θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα για την ενδυνάμωση του μηνύματος ενότητας και αντιρατσισμού που επιθυμεί να εκπέμψει.

Η οργανωτική επιτροπή των δύο ΑΕΙ με ευρύτερη συμμετοχή προσωπικοτήτων: Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Ήσυχος Κώστας, Κατσάπης Κώστας, Καψάλης Αποστόλης, Κουζής Γιάννης, Κουραχάνης Νίκος, Μανδρούκας Θανάσης, Μεταξάς Θωμάς, Μπαλτάς Ανδρέας, Ρότσα Χουάν Ραμόν, Ρούσσος Χρήστος, Σανιδά Φωτεινή, Σεμαλτιανού Ελένη Στυλιανού Άρης, Τζήμας Θέμης,Τσανάκας Ζήκος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr