Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ – Σημαντική αύξηση στις τιμές των χριστουγεννιάτικων στολισμών λόγω κοροναϊού

ΗΠΑ – Σημαντική αύξηση στις τιμές των χριστουγεννιάτικων στολισμών λόγω κοροναϊού

Με ποιο τρόπο συνδέεται η πανδημία με τα… λαμπιόνια του δέντρου σας;

Άλλη μια απρόσμενη παρενέργεια του κοροναϊού ανέδειξε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το CNN. Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα ενδέχεται εκτός των άλλων να εκτινάξουν και τις τιμές των… συνθετικών χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Μάλιστα, το CNN αναφέρει ότι ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να ανεβάσουν τις τιμές τους ακόμη και κατά διψήφια ποσοστά της τάξης του 20%, εξαιτίας του υψηλού κόστους των διεθνών μεταφορών που έφερε η υγειονομική κρίση.

Ο Μακ Χάρμαν, CEO εταιρείας της Καλιφόρνια που δραστηριοποιείται στον τομέα δήλωσε, μάλιστα, ότι ακόμη και μετά από τέτοιες τσουχτερές αυξήσεις οι εταιρείες θα σημειώσουν ζημία, καθώς οι ναύλοι έχουν σημειώσει αύξηση ακόμη και της τάξης του 300% ανά κοντέινερ.

Ταυτόχρονα, ο Κρις Μπάτλερ, CEO χονδρεμπορικής εταιρείας που προμηθεύει με συνθετικά χριστουγεννιάτικα δέντρα πελάτες όπως η Amazon, η Walmart και τα Target, δήλωσε στο CNN ότι αναμένεται οι καταναλωτές φέτος να θέλουν να δωρίσουν στον εαυτό τους έναν εντυπωσιακό στολισμό, με την εκτιμώμενη αύξηση της ζήτησης να φτάνει στο 25% σε σχέση με πέρσι.

Δική του ανησυχία είναι ότι οι εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των καταναλωτών, καθώς οι καθυστερήσεις στις μεταφορές ενδέχεται να οδηγήσουν σε εκπρόθεσμη παραλαβή των προϊόντων.

Ήδη, εταιρείες που πωλούν εποχιακά είδη έχουν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα, με ελλείψεις προϊόντων που προορίζονται για τους στολισμούς των εορτών του φθινοπώρου.

Και καθώς τα Χριστούγεννα – και κυρίως ο στολισμός του δέντρου που προηγείται ακόμη και κατά ένα μήνα για πολλούς καταναλωτές – πλησιάζουν, η ανησυχία των εμπόρων αυξάνεται: Θα θέλει κανείς τα στολίδια τους αν αυτά φτάσουν στον προορισμό τους στα μέσα Δεκέμβρη;

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024