Άρχισε σήμερα στην Ιταλία η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κοροναϊού σε ασθενείς με καρκίνο, σε πολίτες που έχουν κάνει μεταμόσχευση και στους ανοσοκατεσταλμένους.
Αμέσως μετά, όπως δήλωσε ο ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, αναμένεται να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών, όσοι βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας και το υγειονομικό προσωπικό. Παράλληλα τόνισε ότι το όριο ηλικίας, πάνω από το οποίο θα χορηγηθεί η τρίτη δόση στον ευρύτερο πληθυσμό, ενδέχεται να οριστεί στα 65 χρόνια.
Έως τώρα, στην Ιταλία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστο μια δόση σκευασμάτων κατά του κοροναϊού το 82% του πληθυσμού άνω των 12 ετών.
«Απευθύνω και πάλι έκκληση υπέρ του εμβολιασμού σε όσους διστάζουν, τους ζητώ να μιλήσουν με τους γιατρούς τους, με το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, με όποιον έζησε τον πόνο που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε ο στρατηγός Φιλιουόλο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.